Φοβερή καταγγελία του Πρωθυπουργού του Καναδά: Χρηματοδοτείται από τη Ρωσία ο Tucker Carlson, ο αγαπημένος παρουσιαστής του Ντόναλντ Τραμπ (και του Πούτιν) [video]

epa11486532 Conservative commentator Tucker Carlson speaks on the fourth day of the Republican National Convention (RNC) at Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, USA. EPA, ALLISON DINNER




Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κατέθεσε ενόρκως ότι ο Τάκερ Κάρλσον (Tucker Carlson) χρηματοδοτείται από ένα ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, χωρίς όμως να παράσχει στοιχεία για τον ισχυρισμό του.

Ο Τριντό παρουσίασε τον ισχυρισμό για τον Κάρλσον και τη γνωστή συντηρητική προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης Τζόρνταν Πίτερσον, ενώ κατέθετε σε δημόσια έρευνα για ξένες παρεμβάσεις την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού Newsweek.

Ο Καναδός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ρωσική επιρροή στη διάδοση αντιεμβολιαστικών μηνυμάτων στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του «Freedom Convoy», μια διαμαρτυρία ενάντια στα εμβόλια και τους περιορισμούς για τον COVID-19 στον Καναδά στις αρχές του 2022.

«Έχουμε δει ότι τα μηνύματα κατά των εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενισχύθηκαν από τη ρωσική προπαγάνδα, ειδικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της δεξιάς», είπε ο Τριντό, σύμφωνα με μια μετάφραση από τα γαλλικά της Canadian Broadcasting Corporation.

Πρόσθεσε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αρκετά από αυτά τα κανάλια άρχισαν να διαδίδουν «προπαγάνδα υπέρ του Πούτιν».

“Πρόσφατα είδαμε ότι το RT (Russia Today) χρηματοδοτεί μπλόγκερ και άλλες προσωπικότητες του YouTube της δεξιάς, όπως ο Τζόρνταν Πίτερσον. Άλλα ονόματα που είναι πολύ γνωστά, ο Τάκερ Κάρλσον επίσης, προκειμένου να ενισχύσει μηνύματα που αποσταθεροποιούν τις δημοκρατίες”, είπε ο Τριντό, ονομάζοντας το ρωσικό κρατικό δίκτυο.

Ο Τριντό δεν παρείχε στοιχεία για τον ισχυρισμό και το Newsweek δεν μπόρεσε να τον επαληθεύσει ανεξάρτητα. Το δίκτυο Tucker Carlson Network, η πλατφόρμα ροής του, είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι είχε «κάνει οποιεσδήποτε συμφωνίες με κρατικά μέσα ενημέρωσης σε οποιαδήποτε χώρα».

Ο Carlson ήταν ο παρουσιαστής της καλωδιακής τηλεόρασης με την υψηλότερη τλεθέαση πριν φύγει από το Fox News τον Απρίλιο του 2023. Ξεκίνησε μια νέα εκπομπή στο Twitter με το όνομα Tucker on Twitter, η οποία αργότερα άλλαξε σε Tucker on X με την αλλαγή επωνυμίας του δικτύου κοινωνικών μέσων. Είναι στενός φίλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ< Ντόναλντ Τραμπ.

Το Newsweek επικοινώνησε με τον Carlson μέσω email και μέσω του Tucker Carlson Network και με τον Peterson μέσω email εκτός των κανονικών ωρών εργασίας. Αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί εάν κάποιος από τους δύο απαντήσει.

Ο Peterson, ο Καναδός ψυχολόγος και σχολιαστής, διέψευσε τον ισχυρισμό του Τριντό σε μια ανάρτησή του στο X, γράφοντας: “Γεια Ρώσοι! Πού στο διάολο είναι τα λεφτά μου; Ο @justintrudeau χτυπά ξανά. Μυρίζοντας μια μπάλα, φάουλ.”

“Τα ρούβλια είναι γεμισμένα στο στρώμα μου. Άνετο”, πρόσθεσε ο Peterson σε άλλη ανάρτηση.

Νωρίτερα στην κατάθεσή του ο Τριντό αναφέρθηκε σε πρόσφατο κατηγορητήριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έλεγε ότι οι υπάλληλοι του RT πλήρωσαν εκατομμύρια δολάρια στη συντηρητική εταιρεία Tenet Media με έδρα τις ΗΠΑ για να παράγει περιεχόμενο και να διεξάγει μια μυστική εκστρατεία επιρροής.

Ωστόσο, το κατηγορητήριο του DOJ δεν κατονομάζει ούτε τον Carlson ούτε τον Peterson.

Ο Τριντό, ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος, έχει δεχθεί και ο ίδιος κριτική για τα στοιχεία του στην έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Τετάρτη, ο Τριντό είπε ότι έχει τα ονόματα μελών του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος που εμπλέκονται ή διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ξένων παρεμβάσεων.

Ο Μάικλ Τσονγκ, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, είπε ότι ο Τριντό χρησιμοποιούσε «τη δημόσια έρευνα ως ευκαιρία για μια δουλειά κομματικής επίθεσης για να σπιλώσει το Συντηρητικό Κόμμα και τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος».

Το RT, πρώην Russia Today, περιγράφεται από το DOJ ως βασικό εργαλείο για τη διάδοση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου. Απαγορεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το δίκτυο ήταν γνωστό ως Russia Today πριν μετονομαστεί.

Οι επικριτές κατηγόρησαν τον Κάρλσον ότι απηχούσε σημεία συζήτησης για τη ρωσική προπαγάνδα στην εκπομπή του, ιδιαίτερα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Προκάλεσε περαιτέρω διαμάχες ταξιδεύοντας στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2024 για να πάρει συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ρώσος πρόεδρος έκανε πολλές ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις τις οποίες ο Κάρλσον απέτυχε να αμφισβητήσει.

Ο Κάρλσον είχε πει πριν από τη συνέντευξη ότι συνομιλούσε με τον Πούτιν για να βοηθήσει στην ενημέρωση των Αμερικανών.

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα γιατί ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία ή ποιοι είναι οι στόχοι του τώρα», είπε σε μια δήλωση μέσω βίντεο.

“Δεν είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν…Δεν σας ενθαρρύνουμε να συμφωνήσετε με αυτά που μπορεί να πει ο Πούτιν σε αυτή τη συνέντευξη, αλλά σας προτρέπουμε να την παρακολουθήσετε. Πρέπει να ξέρετε όσο περισσότερα μπορείτε”, είχε ισχυριστεί.

Πληροφορίες από το περιοδικό Newsweek, Alia Shoaib

Κάτι θα του βάλανε στον ναργιλέ… Δεν δικαιολογείται διαφορετικά: Ο αριβίστας Φειδίας που νομίζει πως έπιασε το Θεό από τα γένια του και έτσι κατέστη παντοδύναμος…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: