Σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα, δήλωσε ο Νετανιάχου για το θάνατο του Σινουάρ: Θα συνεχίσουμε μέχρι την επιστροφή των προσφύγων, έστειλε το μήνυμα (video)

epa11664448 Smoke rises following Israeli airstrikes on the southern Lebanese town of Khiam, along the Lebanese-Israeli border, taken from Maarjaayoun, Lebanon, 17 October 2024. EPA, STR




Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου που ξεκίνησε πέρυσι εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός. Σκοτώθηκε στη Ράφα» από τον ισραηλινό στρατό, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα, διευκρινίζοντας ότι «δεν σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα, αλλά την αρχή του τέλους».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς προσφέρει μια ελπίδα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειώσει και το Ισραήλ θα συνεχίσει, μέχρι την επιστροφή των ομήρων.

«Σήμερα πήραμε το αίμα μας πίσω. Σήμερα το κακό υπέστη πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» ανέφερε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Προς τις αγαπητές οικογένειες των ομήρων, λέω αυτό: αυτή είναι μια σημαντική στιγμή του πολέμου. Θα συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι αγαπημένοι μας, να γυρίσουν στο σπίτι», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Γάζας, ο Νετανιάχου τους είπε ότι «ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας». Επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν θα κυβερνά τη Γάζα στο μέλλον και είπε «αυτή είναι μια ευκαιρία για τον λαό της να απελευθερωθεί από την τυραννία της».

«Στη Γάζα, τη Βηρυτό και τη Μέση Ανατολή, το φως επικρατεί του σκότους», συνέχισε, λέγοντας ότι η περιοχή αυτή έχει τώρα την ευκαιρία να σταματήσει τον «άξονα του κακού» και να φέρει ειρήνη και ευημερία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ έκανε έκκληση απόψε για την επιστροφή των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δράσουμε με όλα τα δυνατά μέσα για να φέρουμε πίσω τους 101 ομήρους που κρατούνται ακόμη, σε φρικτές συνθήκες, από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο Σινουάρ ήταν «υπεύθυνος για αποκρουστικές τρομοκρατικές ενέργειες».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, δήλωσε ότι το Ισραήλ “ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του” με τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένα εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 και του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε χθες.

Ωστόσο ο πόλεμος “δεν θα σταματήσει” προτού συλληφθούν όλοι οι δράστες της αιματηρής αυτής επίθεσης που διαπράχθηκε στο νότιο Ισραήλ και επιστρέψουν “όλοι οι όμηροι” που κρατούνται στη Γάζα, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση ο Χαλεβί μετά την επίσκεψη στο μέρος όπου σκοτώθηκε ο ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

  • Ο θάνατος του Σινουάρ πρέπει να βοηθήσει να “διασφαλιστεί” η επιστροφή των ομήρων, δηλώνουν οι οικογένειές

Το Φόρουμ των οικογενειών, η κύρια ένωση των συγγενών των ομήρων στο Ισραήλ, δήλωσε χθες ότι ο θάνατος του αρχηγού της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, αναμένεται να βοηθήσει στη “διασφάλιση” της επιστροφής των ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

“Το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων δέχεται ευνοϊκά την είδηση της εξόντωσης του Γιαχία Σινουάρ και ζητεί να αξιοποιηθεί αμέσως αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη για να διασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων”, δήλωσε η ένωση σε ανακοίνωση.

  • Σε νεκροτομείο του Τελ-Αβίβ η σορός του Σινουάρ για “πρόσθετες εξετάσεις”

Η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μεταφέρθηκε χθες σε νεκροτομείο του Τελ-Αβίβ για “περαιτέρω εξετάσεις” μετά τον θάνατό του από τον στρατό στη Γάζα, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

“Η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έφτασε στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής, που βρίσκεται στο Τελ-Αβίβ, όπου πρέπει να γίνουν “πρόσθετες εξετάσεις”, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Israel

Είναι επίσημο: Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ * Ενημερώθηκαν οι ΗΠΑ * Ο Γκάλαντ καλεί τους ενόπλους της Χαμάς να παραδοθούν [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: