Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε βομβαρδισμό στη Γάζα: Το ερευνούμε λέει ο στρατός του Ισραήλ

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, καταζητούμενος από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. EPA/MOHAMMED SABER




Ο ισραηλινός στρατός ερευνά εάν ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ σκοτώθηκε σε επίθεση κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη λωρίδα της Γάζας.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του IDF στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες εξοντώθηκαν. Οι IDF και ISA ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί», ανέφεραν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις [IDF]σε ανακοίνωσή τους.

  • Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις παρουσίας ομήρων στην περιοχή του κτιρίου όπου σκοτώθηκαν τα τρία άτομα.

«Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συνεχίζουν να δρουν με την απαιτούμενη προσοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες που δείχνουν ένστολο της Χαμάς νεκρό στα ερείπια βομβαρδισμένου κτιρίου στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι ο νεκρός αυτός είναι ο Σινουάρ. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα γίνεται εξέταση του DNA της εν λόγω σορού.

 

Ο Σινουάρ είναι ο πλέον επιφανής αξιωματούχος της Χαμάς που εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, και το Ισραήλ τον θεωρεί «εγκέφαλο» των φονικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσαν την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.

Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά από τις επιθέσεις της Χαμάς και πιστεύεται ότι κρυβόταν στο τεράστιο δίκτυο των σηράγγων που διακλαδίζεται κάτω από τη Γάζα.

Με πληροφορίες από CNN/SkyNews/

Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτιμά ότι πυρκαγιά σε κέντρο logistics του Μπέρμιγχαμ προκλήθηκε από ρωσική επιχείρηση αποσταθεροποίησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: