Επιμένει στο άθλιο ψέμα του ο Τραμπ: Πήγε σε προεκλογική εκδήλωση Λατίνων ψηφοφόρων και επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα

epa11661409 Former US President and Republican presidential nominee Donald Trump participates in the Fox News Channel’s Faulkner Focus Town Hall on women’s issues in Cumming, Georgia, USA, 15 October 2024. EPA, ERIK S. LESSER




Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας χθες, σε μία προεκλογική εκδήλωση επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, που δεν έχουν τεκμηριωθεί, ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα, λέγοντας στους Λατίνους ψηφοφόρους ότι “σας λέω αυτά που έχουν αναφερθεί”.

Ο Τραμπ τις προηγούμενες εβδομάδες έχει αναφερθεί με έμφαση στον παραπάνω ισχυρισμό του, που έχει γίνει διαδοθεί ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι μετανάστες από την Αϊτή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν τα κατοικίδια των κατοίκων ή άγρια ζώα από τα πάρκα, προκειμένου να τραφούν.

Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια και αξιωματούχοι από το Οχάιο – συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικάνων – έχουν επαναληπτικά δηλώσει ότι η ιστορία αυτή δεν είναι αληθινή.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος «ευχόταν» να ζήσει αρκετά για να προλάβει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές, άσκησε χθες το εκλογικό καθήκον του, δια αλληλογραφίας, ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Ο Κάρτερ έκλεισε τα 100 πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος επωφελήθηκε από τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος, καθώς η ψηφοφορία στην Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου κατοικεί, ξεκίνησε από χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τον εγγονό του, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution, ο Τζίμι Κάρτερ είχε πει στην οικογένειά του ότι ήταν σημαντικότερο για τον ίδιο να παραμείνει εν ζωή για να ψηφίσει, παρά για να γιορτάσει τα 100 του χρόνια.

Τελικά, τα κατάφερε και τα δύο.

Ο Κάρτερ έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή και λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο του 2023. Είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ατλάντα, United States

Νεκρός ο τραγουδιστής, Λίαμ Πέιν: Ο 31χρονος Βρετανός, μέλος του συγκροτήματος One Direction, έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: