«Καμπανάκι» από τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας στον Άντονι Μπλίνκεν: «Η διακοπή του πολέμου από το Ισραήλ κλειδί για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή»

Jordan’s Foreign Minister Ayman Safadi attends a joint press conference with Egyptian foreign minister and US secretary of state in Amman, Jordan, 04 November 2023. EPA, MOHAMMAD ALI




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι και ο Αμερικανός ομόλογός του, Άντονι Μπλίνκεν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες τερματισμού της επικίνδυνης κλιμάκωσης της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, καθώς και την ανάγκη επαρκούς και άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και τον Λίβανο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιορδανίας, «ο Αϊμάν Σαφαντί τόνισε στον Μπλίνκεν ότι η διακοπή του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα είναι το πρώτο βήμα προς την ανάσχεση της επικίνδυνης κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Τόνισε την ανάγκη αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από τα Παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επιπλέον επισημαίνεται πως «ο Αϊμάν Σαφαντί τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του την ανάγκη το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις των ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ και να σεβαστεί το ιστορικό και νομικό καθεστώς που υπάρχει».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για μία σειρά διμερών θεμάτων Ιορδανίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Μια νέα Γάζα στον Λίβανο δεν είναι η λύση»: Ανάλυση του Politico για τις συνέπειες της εισβολής του Ισραήλ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: