Προς επέκταση του δρομολογίου Κουβέιτ–Λάρνακας: Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και με τις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου

FILE PHOTO A handout image of an Airbus A320 bearing Jazeera Airways logo and colours in flight. EPA/H. GOUSSE/HO EDITORIAL USE ONLY




Την απόφαση της Jazeera Airways όπως επεκτείνει το δρομολόγιο Κουβέιτ – Λάρνακα για ολόκληρο το χρόνο, χαιρέτισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο οποίος συναντήθηκε χθες με αξιωματούχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η εταιρεία ενημέρωσε επίσης ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο δρομολογίου για την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και με τις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.

Ο κ. Κουμής συναντήθηκε με την Area Manager (Λεβαντίνης και Αιγύπτου) της Jazeera Airways Μαντόνα Χόγιεκ, στην παρουσία του Διευθυντή της Sky Master, αντιπροσώπου εταιρείας της Jazeera Airways στην Κύπρο, Αντώνη Ορθοδόξου.

Αρχικά, ο κ. Κουμής ενημέρωσε για τις συνθήκες σε σχέση με τη σύνδεση της Κύπρου με χώρες της περιοχής και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υφυπουργείο Τουρισμού για την περαιτέρω ενίσχυσή της. Ανέφερε, επίσης, ότι το Υφυπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο και πρόθυμο για συνεργασίες, καλώντας τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια για αναβάθμιση και ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός.

Με τη σειρά της, εκ μέρους της Jazeera Airways η κ. Χόγιεκ ενημέρωσε τον Υφυπουργό Τουρισμού για την απόφαση της εταιρείας να επεκτείνει το δρομολόγιο Κουβέιτ – Λάρνακα για ολόκληρο το χρόνο, καθώς, η Λάρνακα, και η Κύπρος ευρύτερα, προσφέρονται ως ολόχρονοι τουριστικοί προορισμοί, τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, όσο και των εμπειριών που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο Κουβέιτ – Λάρνακα θα εκτελείται δύο φορές τη βδομάδα μέχρι τον Μάρτιο και ακολούθως, θα συνεχιστεί το πτητικό πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιόδου.

Μάλιστα, η κ. Χόγιεκ ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς της Jazeera Airways βρίσκεται η αξιοποίηση του εν λόγω δρομολογίου για την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και με τις υπόλοιπες χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.

Στη συνέχεια, μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες διασύνδεσης της Κύπρου με τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, όπως επίσης, η εξεύρεση τρόπων για περαιτέρω προώθηση της Κύπρου ως προορισμός στις συγκεκριμένες αγορές.

Ο κ. Κουμής χαιρέτισε την απόφαση της Jazeera Airways για την επέκταση του δρομολογίου και την πρόθεσή της για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου. Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας ότι η θετική διάθεση που επικρατεί δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Πρώτο βήμα με ενδεχόμενο άνοιγμα οδοφραγμάτων σε Μία Μηλιά, Πυρόι ή Κόκκινα και ανάθεση στην Ντι Κάρλο για τη συνέχιση του άτυπου διαλόγου στο Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: