Ενώ ο Πιτσιλής κομπάζει για τις «επιτυχίες» της υπηρεσίας που διοικεί: Πιάνει τους μικρούς, δεν ενοχλεί τους μεγάλους… Προφυλακίστηκε, λένε, στέλεχος της ΔΟΥ Κέρκυρας!!! Σοβαρά;

FILE PHOTO: Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Η είδηση λέει ότι με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Μικρό το …”ψάρι” χωρίς αμφιβολία, αλλά οφελεί την εικόνα κάποιων αρμοδίων, που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων στον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς. Βλέπουν τα …τρένα να περνούν και τα χαιρετούν!!!

Την ίδια στιγμή ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής κομπάζει οτι η υπηρεσία του συλλαμβάνει διαφθαρμένους υπαλλήλους του, δικούς του υπαλλήλους εννοείται, ενώ στην πραγματικότητα “πιάνει” τους μικρούς και δεν αγγίζει τους μεγάλους, που ηγούνται της διαφθοράς.

Οι υποθέσεις της Κέρκυρας και της Χαλκίδας είναι ασήμαντες μπροστά στις καταγγελίες που γίνονται στην ΑΑΔΕ αλλά δεν διερευνώνται. Ο κ. Πιτσιλής όταν πρόκειται για μεγάλα ψάρια κάνει εσωτερική έρευνα και τα πορίσματα τα κρύβει. Όταν πρόκειται για υπαλληλίσκους στην επαρχία δίνει την έρευνα στην Αστυνομία και καλεί τα κανάλια και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και κάνει δηλώσεις κοροϊδεύοντας την κοινή γνώμη.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια…

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μας πληροφρόρησε ότι τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων όλης της χώρας συγκάλεσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, στον απόηχο της αποκάλυψης του …φοβερού και τρομερού …κυκλώματος διαφθοράς, στην ΔΟΥ Κέρκυρας.

Όπως και μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος της Χαλκίδας, έτσι και τώρα, ο κ. Πιτσιλής υπενθύμισε ότι η ΑΑΔΕ δήθεν συνεργάζεται στενά με κάθε αρμόδια αρχή για την αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς στην Αρχή, και ο ίδιος θα συνεχίσει να απευθύνεται όπου πρέπει, για τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Προσέξτε: Συνεργάζεται, λέει, με κάθε αρμόδια αρχή. Θα εννοεί την αστυνομία. Γιατί, όμως, όταν του καταγγείλαμε καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς, την έδωσε να ερευνηθεί εσωτερικά; Διότι αυτός είναι ο τρόπος της συγκάλυψης… Τα πορίσματα εξαφανίζονται και όσοι στέλνονται στον εισαγγελέα, απλά δεν καλούνται από κανένα …εισαγγελέα.

Για να δούμε τι είπε ο κ. Πιτσιλής:

«Όπως εγώ, προσωπικά, έτσι και όλοι σας, όλοι μας, δηλαδή, έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την ακεραιότητα, τον επαγγελματισμό και τη διαφάνεια στη λειτουργία της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς με την τήρηση των προθεσμιών απέναντι στους πολίτες, κυρίως σε θέματα επιστροφών φόρου», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ζήτησε επίσης να τηρείται η θεσμική απόσταση στις συναντήσεις με τους φορολογουμένους και λογιστές. Επισήμανε, τέλος, ότι «υποχρέωση όλων μας είναι να απομονώνουμε πρόσωπα και συμπεριφορές, που παραβιάζουν τον νόμο και λειτουργούν ενάντια στις αρχές και τις αξίες της ΑΑΔΕ».

Γιατί δεν κοιτάζει και στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του.

Ο κ. Πιτσιλής υπέγραψε την εντολή παύσης των εμπλεκομένων από τα καθήκοντά τους και ξεκίνησε η διαδικασία θέσης τους σε δυνητική αργία, σύμφωνα με τον νόμο.

Ήδη, ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ βρίσκονται από χθες το μεσημέρι στην Κέρκυρα, με στόχο – μεταξύ άλλων – τα πεπραγμένα όλων των εμπλεκομένων να ελεγχθούν σε βάθος.

Τι απέγιναν οι υπάλληλοι της υπόθεσης διαφθοράς που κατάγγειλε η ιστοσελίδα μας; Μερικοί εστάλησαν άρον-άρον στην σύνταξη, διότι έτσι δεν θα έχουν ποινικές ευθύνες. Και χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας που ερευνά τις καταγγελίες για τη διαφθορά δεν υπηρετεί πια κάτω από τον κ. Πιτσιλή. Μα γιατί άραγε;

  • ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθώς και ότι θα δοθεί η δυνατότητα στην ΑΑΔΕ για προσλήψεις διευθυντών και γενικών διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, όπως έγινε στον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικότερα για τη νέα δομή της ΑΑΔΕ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι ένα βήμα μπροστά!!!! Φοβερές κουβέντες από ένα …φοβερό και τρομερό υπουργό Οικονομικών. Για τις οποίες βεβαίως θα μετανιώσει σύντομα… Τι άλλο είπε το τρομερό παιδί της ελληνικής οικονομίας, που βλέπει τις επενδύσεις να φεύγουν χωρίς να κάνει τίποτα;

«Ας θυμηθούμε ποια ήταν η εικόνα των πραγμάτων πριν από οκτώ χρόνια και ποια είναι σήμερα», τόνισε, αποδίδοντας τα εύσημα στον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος όμως φαίνεται ότι καλύπτει αντί να αποκαλύπτει υποθέσεις διαφθοράς, λέμε εμείς.

Θα υπάρξει μια ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ του διοικητή και του συμβουλίου διοίκησης, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Τα ζητήματα καθημερινής λειτουργίας περνούν στη διοίκηση και φεύγουν από τις αρμοδιότητες του συμβουλίου, οι οποίες γίνονται πιο θεσμικές, με κύριο άξονα την αξιολόγηση του έργου του διοικητή και των υποδιοικητών, με τη σύνταξη ετήσιων εκθέσεων που θα αποστέλλονται στη Βουλή.

Θα προβλέπεται η δυνατότητα για δεύτερη ανανέωση της θητείας του διοικητή, με κρίση – φυσικά – από το συμβούλιο διοίκησης.

Θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Θα δημιουργηθούν τρεις θέσεις υποδιοικητών στην ΑΑΔΕ, μεταξύ άλλων και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αρχής.

Φοβερό! Νέα …”επιτυχία” της υπηρεσίας του κ. Πιτσιλή, που …πανηγυρίζει παρέα με τον κ. Χατζηδάκη: Πιάστηκαν υπάλληλοι τους να εκτελούν εγκληματικές ενέργειες!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: