Άρχισε να τα …”στρίβει” ο κατοχικός ηγέτης: Δεν απέφευγε το διάλογο, ισχυρίζεται… Αποκαλύπτει τι θα πει στο “τριμερές δείπνο” για την απαράδεκτη κυριαρχική ισότητα

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες στο γραφείο του στον 38ο όροφο του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Ποτέ δεν απέφυγε τον διάλογο και την επικοινωνία, ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, γι’ αυτό θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτήρισε “Ελληνοκύπριο ηγέτη” στο κοινωνικό άτυπο δείπνο.

Θα επαναλάβει, δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε επίσημες, νέες διαπραγματεύσεις με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων!!!

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κατοχικός ηγέτης μιλώντας στην τηλεόραση του παράνομου «Μπαϊιράκ» πριν από την πραγματοποίηση του δείπνου είπε ότι σε αυτό θα θίξει τα θέματα των απευθείας πτήσεων, εμπορίου και επαφών για να ξεπεραστούν τα «εμπάργκο» που επιβλήθηκαν στους Τουρκοκύπριους.

Θα εξηγήσει, συνέχισε, ότι η στάση της ε/κ πλευράς όσον αφορά τον κατασκευαστικό τομέα (ΣΣ: συλλήψεις για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα), τον τουρισμό και την εκπαίδευση έχει δήθεν προκαλέσει ένταση και όχι συμφιλίωση «μεταξύ των δύο λαών», κατά την έκφρασή του.

Θα εκφράσει, συνέχισε, την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ε/κ πλευρά σε θέματα όπως η ενέργεια, το νερό, η παράτυπη μετανάστευση, η πολιτιστική κληρονομιά και η οικονομία.

Αναμένει, είπε, ότι το γεύμα θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα κάνει δήλωση στον Τύπο μετά από αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι θα αναχωρήσει από την Νέα Υόρκη με την πρώτη πτήση για να είναι πίσω στα κατεχόμενα πριν την Πέμπτη οπόταν θα γίνει η νέα διαδικασία για την εκλογή του παράνομου ψευτο-“προέδρου” της ψευδο-“βουλής”, σημειώνοντας ότι τώρα δληθεν τον …αντικαθιστά στην ψευτο-«προεδρία» ο Ζορλού Τορέ.

Ξεκίνησε το “τριμερές δείπνο” στον 38ο όροφο του ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Κυπρου και τον κατοχικό ηγέτη σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης του διαλόγου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: