Ευχαριστίες Στάρμερ στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη για συνεργασία σε θέματα άμυνας και ασφάλειας: Η κυπριακή κοινότητα ζωντανό μέρος της βρετανικής κουλτούρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Keir Starmer. Πηγή εικόνας PIO




Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Σερ Κιρ Στάρμερ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, για την ισχυρή συνεργασία της Κύπρου σε θέματα άμυνας και ασφάλειας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπς αναφέρεται, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκίνησε τη συζήτηση αναφερόμενος στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι η κυπριακή κοινότητα αποτελεί “ένα ζωντανό και σημαντικό μέρος της βρετανικής κουλτούρας”.

Στη συνέχεια οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την ισχυρή συνεργασία της Κύπρου σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, προστίθεται.

Το Γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την έγκαιρη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα.

Προστίθεται ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποκλιμάκωση στην περιοχή είναι ζωτικής σημασίας όπως και η εξεύρεση μιας αξιόπιστης, πολιτικής λύσης.

Όσον αφορά την ευρύτερη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να εμβαθύνουν τους δεσμούς σε όλα τα επίπεδα για προώθηση της ευημερίας και αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Σημειώνεται ακόμη ότι συμφώνησαν πως το εμπόριο, η μετανάστευση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι  τομείς στους οποίους οι δύο χώρες θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα μαζί.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή, καταλήγει το Γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Στάρμερ: Σημαντική σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για το Κυπριακό την χαρακτήρισε ο Κύπριος Πρόεδρος * Καθοριστική η στάση του Λονδίνου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: