«Γονάτισε» ο Νετανιάχου απέναντι στον κ. Μπάιντεν; Αυτό λένε στην Ουάσιγκτον… Ένα κτύπημα για να έχουμε να λέμε, δηλαδή; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στον Σκάι (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Είναι δύο οι πιο σημαντικές ειδήσεις, -ανάμεσα στις πολλές βεβαίως- από την Ουάσιγκτον. Και σχετίζονται με την πολυαναμενόμενη απάντηση του Ισραήλ εναντίον της Τεχεράνης:

Η πρώτη αφορά το κτύπημα κατά του Ιράν και

Η δεύτερη τις απειλές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ που εκπορεύονται από την Τεχεράνη και τις έχουν εντοπίσει οι αμερικανικές

Η έγκριτη εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ υποστηρίζει ότι το Ισραήλ δεν θα κτυπήσει τις πυρηνικές και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, και ότι θα περιοριστεί σε επίθεση μόνο εναντίον στρατιωτικών στόχων. Αν ισχύει είναι μία θετική εξέλιξη, αν και αφορά ένα πιθανό νέο πόλεμο.

Αλλά, την ίδια στιγμή, πάντα εάν ισχύει το δημοσίευμα, δεν θα πληγούν τα πυρηνικά εργοστάσια. Δεν είναι και λίγο…

Η καλή εφημερίδα σημειώνει ότι αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υπόσχεση του Νετανιάχου, σύμφωνα με την Washington Post, που στην πραγματικότητα είναι δέσμευση, δόθηκε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον k. Μπάιντεν.

Μέχρι πριν το δημοσίευμα οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. Σύμφωνα με αυτές ο Λευκός Οίκος έδωσε το πράσινο φως και για δολοφονίες ηγετών του Ιράν και για κτυπήματα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Επιπρόσθετα, εάν ισχύουν οι πληροφορίες της Ουάσιγκτον Ποστ αυτό σημαίνει ότι ο Λευκός Οίκος έχει τα μέσα να επιβληθεί στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και να του αλλάξει γνώμη.




Φυσικά, δεν πρόκειται ποτέ να επιβεβαιώσει ο κ. Νετανιάχου ότι υποχώρησε, οπότε την όποια συμφωνία του με τον κ. Μπάιντεν θα την δούμε επί του πεδίου. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Ο κορμός του δημοσιεύματος είναι οι προεδρικές εκλογές στην Αμερική.

Και υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε να σχεδιάσει τις επιθέσεις με τρόπο που δεν θα επηρεαστούν οι αμερικανικές εκλογές. Με βάση αυτή την ανάλυση, δεν θα κτυπηθούν οι πυρηνικές και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις για να μην αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ώστε να μην επηρεαστούν οι ψηφοφόροι.

Τέλος, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες γνωρίζουν και παρακολουθούν στενά τις απειλές του Ιράν εναντίον του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας έχουν προειδοποιήσει την Τεχεράνη για “σοβαρές συνέπειες” εάν επιτεθεί στον κ. Τραμπ και σε οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη.

Είναι ένα ζήτημα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας ύψιστης προτεραιότητας και καταδικάζουμε δυναμικά το Ιράν γι’ αυτές τις θρασύτατες απειλές, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι: Αντιλαμβανόμαστε ότι σήμερα Τρίτη φτάνει στο Ισράηλ το αντιβαλλιστικό σύστημα που έστειλε το αμερικανικό Πεντάγωνο για να προστατεύσει το Εβραϊκό Κράτος. Οπότε λίγο-πολύ το σταυρόλεξο για την ισραηλινή επίθεση λύνεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το τριμερές δείπνο. για να είμαστε ακριβείς, μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ με οικοδεσπότη τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Δεν αναμένουμε κάποια εντυπωσιακή εξέλιξη, που θα σπάσει το αδιέξοδο του Κυπριακού. Όμως, ας μην αποκλείσουμε την …έκπληξη!

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Αμερική θα υποστηρίξει με κάθε θυσία τον “χωροφύλακα” της στη Μέση Ανατολή, ο περιφερειακός πόλεμος προ των πυλών; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: