Κι άλλος Δυτικός σε σωφρονιστική αποικία του Πούτιν: Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε ο Γάλλος ερευνητής Λοράν Βινατιέ με την κατηγορία του «ξένου πράκτορα» [videos]

epa11658394 French researcher Laurent Vinatier, who is accused of collecting information related to Russia’s military activities, attends a court hearing at the Zamoskvoretsky District Court in Moscow, Russia, 14 October 2024. Vinatier was detained in June 2024 for failing to register as a ‘foreign agent’ and ‘illegally collecting information in the area of ​​military and military-technical activities of the Russian Federation’, according to Russian investigators. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον Γάλλο ερευνητή Λοράν Βινατιέ, που κατηγορείται για παραβίαση των νόμων περί «ξένων πρακτόρων» της Ρωσίας, σε φυλάκιση τριών ετών,.

 

Ο Βινατιέ, ένας 48χρονος πολιτικός επιστήμονας και ερευνητής που εργάζεται για μια ελβετική ΜΚΟ – διαμεσολαβητή συγκρούσεων, συνελήφθη στη Μόσχα τον Ιούνιο και κατηγορήθηκε για συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών από τον ρωσικό στρατό μιλώντας με τρεις Ρώσους πολίτες, χωρίς να έχει εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας», ένα έγκλημα που τιμωρείται με έως και πέντε χρόνια φυλακή.

Ένας εισαγγελέας είπε στο δικαστήριο σήμερα Δευτέρα ότι ο Βινατιέ πρέπει να κριθεί ένοχος και να εκτίσει τρία χρόνια και τρεις μήνες σε σωφρονιστική αποικία. Ο Βινατιέ, ο οποίος τον άκουσε με σκυμμένο το κεφάλι, παραδέχτηκε ότι παραβίασε το νόμο, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε την απαίτηση να εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας».

Φορώντας τζιν και γαλάζιο πουκάμισο, ο Βινατιέ φαινόταν κουρασμένος, αλλά έκανε μια τελική δήλωση στα ρωσικά, αναφέροντας μάλιστα τον ποιητή Αλεξάντερ Πούσκιν. “Συμφωνώ απόλυτα με την κατηγορία. Παραδέχομαι πλήρως την ενοχή μου”, είπε, ζητώντας από το δικαστήριο ελαφριά ποινή.

Η δικαστής Νατάλια Χεπράσοβα, στο Περιφερειακό Δικαστήριο Zamoskvoretsky της Μόσχας διάβασε την τελική ετυμηγορία αργότερα , η οποία βρήκε τον Βινατιέ ένοχο και βάσει αυτού του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών σε ποινική αποικία.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

 

Πανηγυρίζει για την επίθεση στη Γερμανία το Ισλαμικό Κράτος και καλεί «μοναχικούς λύκους» σε νέες επιθέσεις ιδιαίτερα κατά ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: