Το Ισραήλ έχασε 4 στρατιώτες από την επίθεση της Χεζμπολάχ με “σμήνος drones”: Απειλεί το Εβραϊκό Κράτος με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο (video)

epa11657155 Smoke rises as a result of an Israeli airstrike on a village in southern Lebanon, as seen from the Israeli side of the border, northern Israel, 13 October 2024. EPA, ATEF SAFADI




Η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ απείλησε τις πρωινές ώρες, σήμερα Δευτέρα, το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».

Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

  • Βαριές οι απώλειες από την επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης

Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

  • Πολλοί τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ με «σμήνος drones» στην πόλη Μπινγιαμίνα

Στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, από την επίθεση με drones που εκτόξευσε σήμερα νωρίς το βράδυ η Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής θέσης στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα.

Ο αριθμός των βαριά τραυματιών παραμένει στους πέντε, σύμφωνα με γιατρούς. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές, όπως στην Χάιφα.

Η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι εξαπέλυσε επίθεση με ένα «σμήνος drones» κατά του στρατοπέδου της Ταξιαρχίας Γκολάνι στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ.

Αφιέρωσε αυτή την επίθεση στον πρώην αρχηγό της Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Τα θύματα της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ περιέγραψαν τις σκηνές αμέσως μετά το χτύπημα.

Μιλώντας στην Jerusalem Post, ένα θύμα που νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Ιατρικό Κέντρο Rabin δήλωσε ότι η επίθεση ήρθε «από το πουθενά». «Ήμασταν τόσοι πολλοί άνθρωποι, δεν μπορώ καν να μετρήσω πόσοι», είπε.

«Έπεσε πάνω μας από το πουθενά. Δεν υπήρχε τρόπος να ξεφύγουμε. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που συνέβη γιατί είναι τραγικό».

Ένα άλλο θύμα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Hillel Yaffe, αφηγήθηκε το γεγονός.

«Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη, όλο το μέρος κινήθηκε, γρήγορα καταλάβαμε ότι ήταν η πτώση ενός πυραύλου ή ενός UAV.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν από τον πόνο, το μέρος ήταν γεμάτο αίμα. Φοβηθήκαμε για άλλη μια επίθεση, αλλά ήταν πιο σημαντικό να σώσουμε τους τραυματίες – έτσι αυτό κάναμε».

  • Είναι η μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ;

Η επίθεση αυτή της Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρηθεί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News, η μεγαλύτερη επίθεσής της κατά του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο.

«Αποδίδεται σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ που ίσως δεν εντοπίστηκε από το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ, οπότε δεν καταρρίφθηκε.

  • Ποια είναι η Ταξιαρχία Γκολάνι

Η Ταξιαρχία Γκολάνι ήταν ο στόχος της επίθεσης με drone της Χεζμπολάχ που πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής.
Πρόκειται για μία από τις πέντε ταξιαρχίες πεζικού του τακτικού ισραηλινού στρατού.

Είναι άρτια εκπαιδευμένη και οι στρατιώτες της πηγαίνουν σε περιοχές μάχης. Θεωρούνται ως μία από τις επίλεκτες μονάδες του ισραηλινού στρατού. Μετακινήθηκαν πιο ψηλά για να εμπλακούν στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ στον πόλεμο κατά του Λιβάνου.

Αυτή η εκπαιδευτική στρατιωτική βάση, νότια της Χάιφα, είναι μια από αυτές που επέλεξε η Χεζμπολάχ.

  • Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι έστησε ενέδρα σε Ισραηλινούς στρατιώτες σε περιοχή των συνόρων

Η Χεζμπολάχ τόνισε χθες ότι μαχητές της έστησαν ενέδρα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και πολέμησαν «σε απόσταση εξ’επαφής» με τον ισραηλινό στρατό στον νότιο Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι μαχητές της έστησαν «ενέδρα σε μια ισραηλινή δύναμη» που επιχειρούσε να διεισδύσει στα περίχωρα του Μαΐς αλ-Τζαμπάλ και η μάχη έγινε «σε απόσταση εξ’επαφής».

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο σήμερα για «μάχες σώμα με σώμα» και «τραυματίες στρατιώτες» στις τάξεις του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Βηρυτός, Lebanon
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Χάιφα, Israel

Η απόλυτη πρόκληση για το Εβραϊκό Κράτος: Δεκάδες τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ με «σμήνος drones» σε στρατιωτική θέση στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: