Η απόλυτη πρόκληση για το Εβραϊκό Κράτος: Δεκάδες τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ με «σμήνος drones» σε στρατιωτική θέση στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα

epa11657156 Smoke rises as a result of an Israeli airstrike on a village in southern Lebanon, as seen from the Israeli side of the border, northern Israel, 13 October 2024. The Israeli Army reported that approximately 115 projectiles that were fired by Hezbollah have crossed from Lebanon into Israel. EPA, ATEF SAFADI




Στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, από την επίθεση με drones που εκτόξευσε νωρίς το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ κατά στρατιωτικής θέσης στην πόλη Μπινγιαμίνα, νότια της Χάιφα.

Ο αριθμός των βαριά τραυματιών παραμένει στους πέντε, σύμφωνα με γιατρούς. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές, όπως στην Χάιφα.

Η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι εξαπέλυσε επίθεση με ένα «σμήνος drones» κατά του στρατοπέδου της Ταξιαρχίας Γκολάνι στην πόλη Μπινγιαμίνα στο βόρειο Ισραήλ.

Αφιέρωσε αυτή την επίθεση στον πρώην αρχηγό της Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Ισραήλ τόνισε ότι τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά.




  • 51 νεκροί και 174 τραυματίες χθες Σάββατο από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Σάββατο και 174 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη χώρα.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τότε που Χεζμπολάχ και Ισραήλ μπήκαν σε ανοιχτό μεταξύ τους πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Χεζμπολάχ τόνισε ότι μαχητές της έστησαν ενέδρα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και πολέμησαν «σε απόσταση εξ’επαφής» με τον ισραηλινό στρατό στον νότιο Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι μαχητές της έστησαν «ενέδρα σε μια ισραηλινή δύναμη» που επιχειρούσε να διεισδύσει στα περίχωρα του Μαΐς αλ-Τζαμπάλ και η μάχη έγινε «σε απόσταση εξ’επαφής».

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο σήμερα για «μάχες σώμα με σώμα» και «τραυματίες στρατιώτες» στις τάξεις του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ του το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή ενέργεια κατά της ιρανικής επικράτειας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο Ιρανός διοικητής προέβη σε αυτές τις δηλώσεις καθώς η Τεχεράνη αναμένει ισραηλινά αντίποινα για τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ της 1ης Οκτωβρίου.




  • «Ακατανόητο» ο ΟΗΕ να διατηρεί την ειρηνευτική αποστολή UNIFIL στον Λίβανο στη γραμμή πυρός, δηλώνει ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον δήλωσε σήμερα ότι είναι «ακατανόητο» ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μετακινήσουν ειρηνευτικές δυνάμεις από περιοχές στο νότιο Λίβανο, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή του ο Ντάνον τόνισε ότι διερευνώνται οι λεπτομέρειες ενός περιστατικού που σημειώθηκε σήμερα στο οποίο εμπλέκεται η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ (UNIFIL).

«Οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούν τα φυλάκια της UNIFIL ως κρυψώνες και ως ενέδρες. Η επιμονή του ΟΗΕ να διατηρεί τους στρατιώτες της UNIFIL στη γραμμή πυρός είναι ακατανόητη», τόνισε ο Ισραηλινός πρεσβευτής.

Κυανόκρακροι ανεπτυγμένοι στο νότιο Λίβανο ανακοίνωσαν σήμερα ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης ««εισήλθαν βιαίως» την Κυριακή ξημερώματα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, σε ένα ακόμη συμβάν τις τελευταίες μέρες επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά μελών της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL, FINUL), που άφησαν πέντε κυανόκρανους τραυματίες, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

  • Πέντε παιδιά νεκρά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη βόρεια Γάζα

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Γάζα σκότωσε πέντε παιδιά την Κυριακή, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τη Χαμάς.

Μια ομάδα παιδιών έπαιζε κοντά σε ένα καφέ στην περιοχή αλ Σάτι και σκοτώθηκαν από επίθεση με drone, τόνισε το WAFA, η επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως την επίθεση αυτή.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπινγιαμίνα, Ισραήλ
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέα Υόρκη, United Nations
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuerts
Κάιρο, Egypt

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το άρμα μάχης του εισήλθε σε φυλάκιο της UNIFIL επιχειρούσε να απομακρύνει τραυματισμένους στρατιώτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: