Χάθηκε το μέτρο της κριτικής ή απλά όλα αλέθονται στον κομματικό μύλο; Κάνουν θέμα ότι η Πρώτη Κυρία είναι εργαζόμενη γυναίκα και επιθυμεί να επιστρέψει στην εργασία της!

H Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη σε εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΑΚΩΒΙΔΗ* – Λευκωσία

Έχουμε χάσει κάθε μέτρο κριτικής σε αυτό τον τόπο. Τώρα, θα ρωτήσετε «και πότε είχαμε τέτοιο μέτρο», αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν.

Παίρνει άδεια ΑΝΕΥ απολαβών από την υπηρεσία της η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας για να οργανωθεί προκειμένου να εκτελεί τα καθήκοντά της ως Πρώτη Κυρία, αποσύρει την υποψηφιότητά της για προαγωγή, βάζει φρένο στην επαγγελματική της ανέλιξη, χάνει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μισθούς και άλλα ωφελήματα, εργάζεται δωρεάν και δεν συμβαίνει τίποτε.

Αποφασίζει να επιστρέψει στην υπηρεσία της μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο και άρχισαν τα πικρόχολα σχόλια. Ούτε και πέρασε από το μυαλό ΟΛΩΝ αυτών που χύνουν χολή και όξος ότι ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να πάρει άδεια άνευ απολαβών μέχρι δύο χρόνια και μετά έχει δύο επιλογές: είτε να επιστρέψει στην υπηρεσία, είτε να παραιτηθεί. Αυτό δεν το αναφέρει ούτε και το σχολιάζει κανένας.

  • Ο Μακάριος δεν είχε σύζυγο, η Μιμή Κυπριανού, η Λίλα Κληρίδη, η Φωτεινή Παπαδοπούλου και η Άντρη Αναστασιάδη δεν εργάζονταν όταν οι σύζυγοί τους εκλέγηκαν πρόεδροι.

Η Αντρούλα Βασιλείου παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε στον ιδιωτικό τομέα, αλλά είχε σύζυγο εκατομμυριούχο, ενώ η Έλση Χριστόφια συνδύαζε τη θέση της στο κόμμα, με τα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας. Η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη θα έπρεπε να παραιτηθεί και να εργάζεται δωρεάν.

«Θα είναι προϊστάμενός της ο υπουργός που διόρισε ο σύζυγός της» σχολιάζουν κάποιοι άλλοι. Όσο καιρό ήταν προϊστάμενος ο ίδιος ο σύζυγός της, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Βέβαια, ούτε υποψήφιος πρόεδρος ήταν τότε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ούτε και πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό ακριβώς είναι που καίει μερικούς και ψάχνουν να βρουν προφάσεις εν αμαρτίαις και να ασκήσουν άδικη κριτική.

Ηγείται η Πρώτη Κυρία του ανεξάρτητου Φορέα Οικονομικής Στήριξης που βοηθά άπορους φοιτητές, καταφέρνει να συγκεντρώσει 2,2 εκατ. ευρώ μέσα σε εννέα μήνες, τα μισά από όσα συγκέντρωσε η κ. Άντρη Αναστασιάδη σε εννέα χρόνια και δύο βουλευτές του ΔΗΣΥ θυμήθηκαν τη «διαφάνεια», υποστηρίζοντας ότι οι εισφορές από ιδιώτες μπορεί να προκαλέσουν καταστάσεις εξάρτησης από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι εισφορές από ιδιώτες και εταιρείες στα κόμματα δεν προκαλούν καταστάσεις εξάρτησης. Μας έπεισαν για το ενδιαφέρον τους για τη διαφάνεια. Στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν και πέρασε από τον ΔΗΣΥ (λόγω πικκαρίσματος) και από το ΑΚΕΛ (λόγω στείρας αντιπολίτευσης) ζήτησαν να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των ιδιωτών που συνεισφέρουν πάνω από 5.000 ευρώ «γιατί θα είναι και διαφήμιση».

  • Ούτε που πέρασε από το μυαλό τους ότι δεν είναι όλοι που ζητούν προβολή και δημοσιότητα. Το ότι βοηθήθηκαν περίπου 4.000 φοιτητές, είτε για να πληρώσουν μέρος των διδάκτρων ή το ενοίκιό τους, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Κατηγορούν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι απουσίαζε όταν το Δικαστήριο αποφάσισε την παύση του Γενικού Ελεγκτή. Ούτε που πέρασε από το μυαλό τους ότι το ταξίδι του στην Αθήνα μπορεί να είχε προγραμματιστεί προτού καν υποβληθεί το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα. «Έπρεπε να ήταν παρών», λένε. Να κάνει τί;

Δέχτηκε επίσης κριτική για τον μη άμεσο διορισμό αντικαταστάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη με αποκορύφωμα την απειλή του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, ότι θα διόριζε ο ίδιος όταν θα αναλάμβανε προεδρεύων της Δημοκρατίας.

Αν, όμως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διόριζε αμέσως νέο Γενικό Ελεγκτή θα κατηγορείτο ότι ήξερε την απόφαση από προηγουμένως, ή ότι ήταν συμμέτοχος στην παύση του και είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη. Ούτε που σκέφτηκαν ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ο Πρόεδρος έπρεπε να ετοιμαστεί για σημαντικές επαφές στη Νέα Υόρκη και ο διορισμός μπορούσε να περιμένει μερικές μέρες.

  • Ούτε που πέρασε από το μυαλό του Ζαχαρία Κουλία ότι ο διορισμός αντικαταστάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη δεν είναι αντιαρματική τάφρος που ισοπεδώνεται ελαφρά τη καρδία εν μια νυκτί, γίνεται οικόπεδο για να κτιστούν διαμερίσματα για εύκολο κέρδος, αλλά ήταν μια πολύ σοβαρή απόφαση.

Δεν θα έβρισκαν κάποιο κουσούρι και στο νέο Γενικό Ελεγκτή; Βρήκαν. Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία, λες και αυτό είναι μίασμα. Σε αυτό έδωσαν σημασία.

Το ότι έχει πτυχίο σε Accounting, Finance and Economics και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ίσως θα πρέπει να κάνει σπουδές και στο Ισλάμ να ευχαριστηθούν μερικοί.

* Κυριάκος Ιακωβίδης
Πολιτικός Επιστήμονας, Δημοσιογράφος

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το ΑΚΕΛ γιατί συνεχίζει το θέμα των 18χρονων καταδρομέων-“πραξικοπηματιών”; Είχε και δικούς του; Μπορούσαν να πουν όχι στους χουντικούς; Απλά, θα τους εκτελούσαν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: