Για να τον “μαλλώσει” τηλεφώνησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στον Γκάλαντ: Εξέφρασε ανησυχία για τα ισραηλινά πυρά εναντίον θέσεων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

epa11599185 (L-R) US Vice President and Democratic presidential nominee Kamala Harris, US President Joe Biden, and Secretary of Defense Lloyd Austin participate in a wreath laying ceremony in observance of the 23rd anniversary of the 9/11 terror attack at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA. EPA, Samuel Corum POOL




Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν εξέφρασε το Σάββατο την έντονη ανησυχία του σχετικά με τις αναφορές για ισραηλινά πυρά εναντίον θέσεων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL).

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, ο Λόιντ Όστιν ζήτησε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μελών της UNIFIL και του λιβανέζικου στρατού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Υποστράτηγος Πατ Ράιντερ δήλωσε τα εξής:

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III μίλησε με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Yoav Gallant στις 12 Οκτωβρίου και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις αναφορές ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν θέσεις διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ στον Λίβανο καθώς και για τον θάνατο δύο Λιβανέζων στρατιωτών.

Ο υπουργός τόνισε έντονα τη σημασία της διασφάλισης της ασφάλειας των δυνάμεων της UNIFIL και των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυσε την ανάγκη να στραφούν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο σε μια διπλωματική οδό το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Ώστιν έθιξε επίσης τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή της. Ο υπουργός επιβεβαίωσε την ακλόνητη, διαρκή και σιδηρά δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ.

Αναγνώρισε το Yom Kippur και την ανάγκη να φέρει πίσω όλους τους ομήρους στις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Σύγχυση αν τελικά η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει την ανάπτυξη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ-Σε κάθε περίπτωση θα το χειρίζονται Αμερικανοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: