Κι όμως… ο Άρης δεν είναι ολοκόκκινος: Μπλε βράχοι, διάσπαρτοι στην επιφάνεια, από βασάλτη ηφαιστειακής προέλευσης-Εικόνες από το ρόβερ Perseverance της NASA [videos]

Οι μπλε βράχοι στην επιφάνεια του Αρη via youtube




Μπλε πέτρες καλύπτουν την επιφάνεια του Άρη στις νέες εικόνες που κυκλοφόρησε η NASA και αναφέρθηκαν από τον διεθνή Τύπο: είναι η πιο καθαρή εικόνα που έχει καταγραφεί ποτέ από το ρόβερ Perseverance της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, το οποίο βρίσκεται στον Άρη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Στις εικόνες, το έδαφος του Άρη είναι διάσπαρτο με πετρώματα από βασάλτη ηφαιστειακής προέλευσης, με ιδιαίτερες μπλε ανταύγειες, στην περιοχή που τώρα ονομάζεται Mount Washburn προς τιμήν ενός βουνού στο αμερικανικό Εθνικό Πάρκο Yellowstone.

Ανάμεσα στα μπλε βράχια, εκπλήσσει και η παρουσία ενός λευκού βράχου, που τράβηξε την προσοχή των ερευνητών. Ονομάστηκε Atoko Point από έναν απότομο βράχο που βρίσκεται στο Grand Canyon, έχει πλάτος περίπου 45 εκατοστά και ύψος 35 εκατοστά και η ανάλυση των οργάνων στο Perseverance δείχνει ότι αποτελείται από δύο ορυκτά, το πυροξένιο και τον άστριο.

Είναι, επομένως, ένας τύπος βράχου που υπήρχε μόνο στη θεωρία, αλλά ποτέ δεν παρατηρήθηκε απευθείας στο έδαφος του Άρη, και ο οποίος θα μπορούσε να προέρχεται από μεγαλύτερα βάθη του υπεδάφους του Κόκκινου Πλανήτη .

Με πληροφορίες από ansa.it

Μία μπότα και μια κάλτσα που βρέθηκαν στο Έβερεστ μπορεί να κρατούν το κλειδί για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ορειβασίας: Τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Σάντι ‘Ερβαϊν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: