Ο πιο στενός συνεργάτης του Τραμπ θα εορτάσει “τη νίκη του” με ένα μεγάλο πάρτι στην Μύκονο: Τον ενδιαφέρει η συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα ενέργειας…

From left to right: Ambassador Richard Grenell, Christos Marafatsos, Jack Kalavritinos, George Marafatsos. Photo via Christos Marafatsos,




Εκδήλωση στήριξης του Ντόναλντ Τραμπ διοργάνωσε στην Φιλαδέλφεια η οργάνωση “Έλληνες για τον Τραμπ” στην οποία τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο στενός συνεργάτης του πρώην Προέδρου και επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του, Ρίτσαρντ Γκρένελ.

Ο Πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Γερμανία μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και απηύθυνε κάλεσμα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της και ποσό ηχηρή η φωνή της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί Ελληνοαμερικανοί, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκομαι εδώ και προσεγγίζουμε την ελληνοαμερικανική κοινότητα για να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ξέρουμε ότι είναι σημαντικοί. Έχουν μια σημαντική φωνή. Μοιραζόμαστε τόσα πολλά, έχουμε τόσα κοινά με τους Έλληνες. Σίγουρα, αγαπάμε τις θρησκευτικές ελευθερίες, τη δουλειά που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Είμαστε στην ίδια πλευρά.”

Μια από τις βασικές προτεραιότητες μιας νέας προεδρίας του Ντόναλντ Τράμπ θα είναι η ενέργεια και η Ελλαδα είναι απαραίτητος σύμμαχος σε αυτόν τον τομεα, εξήγησε ο κ. Γκρενελ ο οποίος πιθανολογείται πως θα είναι ο επόμενος Υπουργός Εξωτερικών αν κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

“Τα ενεργειακά ζητήματα και τα θέματα εμπορίου είναι εξαιρετικά σημαντικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει η Αμερική να είναι ενεργειακά ανεξάρτητη και εξαγωγέας ενέργειας. Και τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετή ενέργεια για να ωθήσουμε προς την Ευρώπη, στα Βαλκάνια, και θα χρειαστούμε εταίρους.

Πάντα οραματιζόμασταν να έχουμε συνεργασίες με τους Έλληνες για να προμηθεύουμε αυτήν την ενέργεια. Και έτσι νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού που ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί ενεργειακή ανεξαρτησία.”

Ο κ. Γκρενελ εξήγησε πως βλέπει ο Ντόναλντ Τραμπ το ΝΑΤΟ ενώ μίλησε και για το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Αμερική και την Ευρώπη.

“Νομίζω ότι αυτό που θα δείτε από τον Πρόεδρο Τραμπ όσον αφορά στο ΝΑΤΟ είναι πραγματικά πίεση κάθε μέλους του ΝΑΤΟ να πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί και συλλογικά.

Είναι μια μεγάλη συμμαχία και πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι κάθε μέλος οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύω επίσης ότι η μετανάστευση είναι ένα μεγάλο ζήτημα όχι μόνο για την Αμερική, αλλά και για τους Ευρωπαίους. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη όσον αφορά τη μετανάστευση.”

Όπως είπε ο κ. Γκρενελ -ο οποίος διετέλεσε και υπηρεσιακός διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών επι προεδρίας Τραμπ -ο καλύτερος τρόπος εορτασμού της νίκης στις εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι ένα μεγάλο πάρτι στην Μύκονο. Όταν ρωτήθηκε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις απάντησε:

“Λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε αμέσως μια μεγάλη γιορτή στη Μύκονο για τον εορτασμό του Προέδρου Τραμπ όταν εκλεγεί. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος από τη Μύκονο, στην Ελλάδα. Είναι ένα μέρος που είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα, και πηγαίνω τακτικά κάθε χρόνο, και έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να βρουμε έναν τροπο να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι στη Μύκονο.”

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά στρατιωτικά μέσα για την προστασία του στην προεκλογική εκστρατεία: Εντολή Μπάιντεν να προστατεύεται σαν εν ενεργεία πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: