Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία συμφώνησαν στο “πακέτο για την ασφάλεια” – Αυστηρότερο πλαίσιο για μετανάστευση και άσυλο

FILE PHOTO: Μετανάστες σε πλοίο διάσωσης στην Μεσόγειο EPA/Angel Medina G.




Έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν σήμερα στο «πακέτο για την ασφάλεια», το νέο, αυστηροποιημένο πλαίσιο για την μετανάστευση και το άσυλο.

Η νέα νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας, αυστηροποίηση των κανόνων οπλοκατοχής σε ό,τι αφορά τα μαχαίρια, μέτρα για την αποτροπή ισλαμιστικών εγκλημάτων και μείωση της παράτυπης μετανάστευσης.

Σε αθλητικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αγορές, εκθέσεις και άλλες ανοιχτές συγκεντρώσεις, αλλά και στα μαζικά μέσα μεταφοράς θα απαγορεύεται να φέρει κανείς μαχαίρι. Σε μια προσπάθεια περιορισμού των κινήτρων για μετανάστευση προς την Γερμανία, δεν θα υπάρχουν πλέον κοινωνικές παροχές για πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η χώρα δέχεται να επιστρέψουν σε αυτήν.

Ειδικά για τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα η απέλαση θα καθίσταται πολύ πιο εύκολη, ενώ το καθεστώς προστασίας θα αίρεται σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ταξιδεύει στην πατρίδα του χωρίς σοβαρό λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, οι νομοθετικές προτάσεις θα φθάσουν στην Bundestag την επόμενη εβδομάδα και έως τις 18 Οκτωβρίου μπορούν να έχουν εγκριθεί και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat).

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των κυβερνητικών διαπραγματεύσεων. «Το πακέτο ασφαλείας μας ενισχύει την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας. Μετά τη δολοφονική επίθεση στο Ζόλινγκεν, είναι η σωστή απάντηση στις σημαντικές τρέχουσες απειλές, ιδιαίτερα από την ισλαμιστική τρομοκρατία», δήλωσε η κυρία Φέζερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

«Γιατροί Χωρίς Σύνορα»: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην Τζαμπάλια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: