The Apprentice, o Μαθητευόμενος Τραμπ: Μια εκρηκτική βιογραφική ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ, λίγο πριν τις πλέον πολωμένες εκλογές [videos]

Σκηνή από το φιλμ The Apprentice via youtube




Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, το The Apprentice, μια εκρηκτική βιογραφική ταινία για την περίοδο της αρχής της επιχειρήματικής δραστηριότητας του Ντόναλντ Τραμπ, βασίζεται στην πόλωση των Ηνωμένων Πολιτειών για να προσελκύσει πλήθος στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Εστιασμένη στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, η ταινία συνάντησε απειλές από τους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως για μια σκηνή που τον απεικονίζει να βιάζει την πρώην σύζυγό του.

Κανένα από τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να διανείμει την ταινία, η οποία κυκλοφόρησε την Παρασκευή με την ετικέτα ενός ανεξάρτητου διανομέα, της Briarcliff Entertainment, σε περίπου 1.700 αίθουσες στη Βόρεια Αμερική.

Καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση

Στην πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, ο εκτελεστικός παραγωγός Τζέιμς Σάνι είπε ότι η ταινία ήταν «ιδιαίτερα δύσκολο» να κυκλοφορήσει και ότι «λέει πολλά για την εποχή που ζούμε». «Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον το ότι ο κόσμος βρίσκει αυτή την ταινία αμφιλεγόμενη», είπε ο σκηνοθέτης της, ο Δανός-Ιρανός Ali Abbasi. “Σκεφτείτε το… Μιλάμε για κάποιον που πραγματικά καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση”, πρόσθεσε, μαζί με τους ηθοποιούς Sebastian Stan (Captain America) και Jeremy Strong (Succession).

Ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης το 2023 έκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ ένοχο για σεξουαλική επίθεση στην αρθρογράφο Jean Carroll το 1996. ο πρώην πρόεδρος άσκησε έφεση για την καταδίκη αυτή .

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές του The Apprentice δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να βιάζει την πρώτη του σύζυγο, Ιβάνα, αφού τον μείωσε κατηγορώντας τον ότι έδειχνε όλο και μεγαλύτερος και όλο και πιο φαλακρός. Ωστόσο, η Ιβάνα, η οποία πέθανε το 2022, είχε κατηγορήσει στην πραγματικότητα τον σύζυγό της για βιασμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου προτού αποσύρει αυτές τις κατηγορίες.

Η διαμάχη μπορεί να τραβήξει την προσοχή, λέει ο μελετητής των μέσων ενημέρωσης Paul Dergarabedian. «Αλλά το πώς αυτό μεταφράζεται σε επιθυμία να πάτε να δείτε την ταινία είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα», προσθέτει αυτός ο αναλυτής για την Comscore. Το The Apprentice, ένας τίτλος εμπνευσμένος από μια τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα είναι πρώτος στο box office αυτό το Σαββατοκύριακο, προβλέπει. Αλλά θα πρέπει να επωφεληθεί από τη συγκυρία, ακριβώς όπως η πρόσφατη βιογραφική ταινία του Ρέιγκαν.

Παρά τα πρωτοσέλιδα, το The Apprentice προσφέρει μια σχετικά μετριοπαθή προσέγγιση των πρώτων ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο η ταινία παρουσιάζει αρχικά ως έναν κάπως αφελή καριερίστα που προσπαθεί να βρει τη θέση του στον άθλιο κόσμο των ακινήτων και της Νεοϋορκέζικης πολιτικής, πριν εγκαταλείψει σταδιακά τις αρχές του όταν έρχεται σε επαφή με τις επιχειρήσεις.

«Πραγματικά δεν νομίζω ότι η ταινία δολοφονεί μεταφορικά τον χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σκηνοθέτης της ταινίας που παρουσιάστηκε στις Κάννες τον περασμένο Μάιο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάλεσε επίσης τον πρώην πρόεδρο να δει την ταινία πριν την κρίνει.

Την Τετάρτη, οι ομάδες προώθησης της ταινίας νοίκιασαν ένα αεροπλάνο το οποίο άνοιξε ένα πανό στον ουρανό πάνω από μια συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών στην Πενσυλβάνια: «Τραμπ, πήγαινε να δεις το The Apprentice  Μαθητευόμενο την Παρασκευή».

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr

Aλιγάτορας εμφανίζεται στους πλημμυρισμένους δρόμους της Φλόριντα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον: Απείλησε πολίτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: