Νεκρός από Ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δυτική Όχθη ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Displaced Palestinians inspect the damage at the destroyed Rufaida School, in Deir al-Balah, central Gaza Strip. EPA/MOHAMMED SABER




Το Ισραήλ ανέφερε ότι σκότωσε τον επικεφαλής της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην κεντρική Δυτική Όχθη σε αεροπορική επιδρομή την Πέμπτη.

Ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχ έγινε επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στον καταυλισμό στην περιοχή του Τουλκαρέμ, αφού ο προκάτοχός του Μοχάμαντ Τζαμπέρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα τέλη Αυγούστου, λένε οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.

Οι IDF λένε ότι ο Αμπντουλάχ σκοτώθηκε σε πλήγμα από αέρος μαζί με έναν δεύτερο τρομοκράτη, χωρίς να κατονομάζουν όμως το δεύτερο πρόσωπο.

Ο στρατός λέει ότι ο Αμπντουλάχ ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των δραστηριοτήτων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων «πολλών επιθέσεων». Τον κατηγορεί μάλιστα ότι χρησιμοποίησε εκρηκτικά εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων.

Προστασία των αμάχων στον Λίβανο ζητούν οι ΗΠΑ 

Το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει «όλα τα εφικτά μέτρα» για την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών του επιχειρήσεων, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τα φονικά ισραηλινά πλήγματα που έπληξαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου την Πέμπτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, αλλά «το πώς το κάνει αυτό έχει σημασία», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε το Ισραήλ να λάβει όλα τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων σε όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεών του, ιδίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Βηρυτού».

Πλήγματα στη Βηρυτό 

Μία ολόκληρη πολυκατοικία ισοπεδώθηκε σε ένα ισραηλινό πλήγμα στο κέντρο της Βηρυτού το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε στο CNN μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας, καθώς το Ισραήλ φέρεται να έβαλε στο στόχαστρο έναν ανώτερο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά, σύμφωνα με το CNN.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 117 τραυματίστηκαν στα ισραηλινά πλήγματα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει δημοσίως την ευθύνη για τα χτυπήματα, ούτε έχει επιβεβαιώσει στόχους

Δύο ήταν τα χτυπήματα, το πρώτο σε μία πολυκατοικία της οποίας έχουν χτυπηθεί οι τρεις πρώτοι όροφοι και μάλιστα βρίσκεται κοντά στην Γαλλική Πρεσβεία.

Αποτέλεσμα του δεύτερου πιο ισχυρού χτυπήματος, ήταν να ισοπεδωθεί πολυκατοικία τεσσάρων ορόφων η οποία βρίσκεται κοντά στην πλατεία των Μαρτύρων. Και οι δύο περιοχές, σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΕΡΤNews Αλεξία Καλαϊτζή, είναι πυκνοκατοικημένες.

Στόχος ήταν ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγή της μαχητικής οργάνωσης και αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Ο Wafiq Safa, επικεφαλής της μονάδας Συνδέσμου της Χεζμπολάχ, επέζησε από την απόπειρα δολοφονίας, δήλωσε η πηγή της Χεζμπολάχ στο CNN.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο στην καρδιά της Βηρυτού: Στόχος υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ * Πληροφορίες για 22 νεκρούς και 117 τραυματίες [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: