Ο Κλοπ βρήκε νέα δουλειά: Ποδοσφαιρικός αρχηγός στη Red Bull και παγκόσμιος κυνηγός ταλέντων * Έξαλλοι οπαδοί σε Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ τον βρίζουν «πουλημένο» [videos]

FILE PHOTO: Liverpool manager Jurgen Klopp celebrates after winning the EFL Carabao Cup final match between Chelsea FC and Liverpool FC at Wembley Stadium in London, Britain, 25 February 2024. EPA/ANDY RAIN




Ο Γιούργκεν Κλοπ πιάνει ξανά δουλειά, αλλά η απόφαση του προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε Αγγλία και Γερμανία, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορείται πως “πούλησε” τις απόψεις του περί πίστης στην “καθαρή μπάλα” και μη εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου.

Μετά την αποχώρηση του, στο τέλος της περασμένης σεζόν, από τον πάγκο της Λίβερπουλ ο διάσημος Γερμανός τεχνικός συμφώνησε να γίνει από τον Ιανουάριο επικεφαλής ποδοσφαίρου όλων των ομάδων της Red Bull.

Ο Κλοπ θ’ αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου και θα είναι αυτός που θα επιβλέπει την εξέλιξη των ομάδων του αυστριακού πολυεθνικού κολοσσού, ενώ θα είναι επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας για τον εντοπισμό νέων ταλέντων.

  • Ο όμιλος Red Bull κατέχει πολλούς συλλόγους, όπως η RB Λειψία στη Γερμανία, η RB Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και η New York Red Bulls στις ΗΠΑ

Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2026 και η συμφωνία αυτή προκάλεσε την οργή των δύο ομάδων, που έχει συνδέσει τ’ όνομα του: Της Ντόρτμουντ και της Λίβερπουλ.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ασκεί κριτική στην άνοδο συλλόγων όπως η Λειψία που έχουν πολύ μικρή παράδοση και τις κατηγορεί ότι χρησιμοποιούνται ως οχήματα μάρκετινγκ.

Ο επικεφαλής ποδοσφαίρου της γερμανικής εφημερίδας Bild, Κρίστιαν Φαλκ, δήλωσε ότι η κίνηση του Κλοπ είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη για τη Γερμανία – και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την αποδεχτούν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ.

“Είναι αλήθεια ότι είναι είναι αμφιλεγόμενο. Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση στη Γερμανία αυτή τη στιγμή για το  αν “έχει πουλήσει την ψυχή του”

«Πόσο μπορεί κανείς να σπαταλήσει τη φήμη του μέσα σε ένα δευτερόλεπτο;» ένας χρήστης δημοσίευσε στο X μετά την είδηση .

Κάποιος άλλος έγραψε: “Έχω κάτι θετικό από το μήνυμα του Κλοπ για εσάς: Στο Ντόρτμουντ, είναι τώρα επιτέλους δυνατό να κλείσουμε συναισθηματικά την εποχή του Γιούργκεν Κλοπ. Όχι άλλη νοσταλγική γκρίνια που εμποδίζει την τρέχουσα αθλητική διαδικασία.”

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπορούσια έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν τον Κλοπ πως πρόδωσε τις αξίες του για τα χρήματα,

Στην  οι φίλαθλοι των «κόκκινων» κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικές δικτύωσης με αρνητικά σχόλια για την απόφαση του, ενώ θυμίζουν πως το καλοκαίρι ο ατζέντης του, Μαρκ Κοσίτσκε, μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα «DAILY MIRROR», είχε χαρακτηρίσει ανοησίες τη φημολογία πως έχει αποφασίσει ν’ αποσυρθεί από τα γήπεδα και να γίνει ο επικεφαλής των επενδύσεων της Red Bull στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ «έβγαζαν καπνούς» μετά τα μαντάτα για την Red Bull κατηγορώντας  τον αγαπημένο τους πρώην προπονητή ότι ήταν ξεπουλημένος και άπληστος.

“Ο Κλοπ είναι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.” έγραψε ένας οπαδός στο Χ. Ένας άλλος, υποστηρίζει: «Ο Γιούργκεν Κλοπ  γίνεται ο επικεφαλής ενός μοντέλου ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων που κυριολεκτικά μετονομάζει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όχημα μάρκετινγκ για το ενεργειακό ποτό του βρωμάει φοβερά ».

Ένας άλλος αποκάλεσε τον Κλοπ “ξεπουλημένο”: “Ουάου! Ο Κλοπ πούλησε στο σύμπαν.. Είχα υψηλότερες σκέψεις για τον Κλοπ, αλλά τίποτα δεν εκπλήσσει πια. Άλλος ένας εκατομμυριούχος του ποδοσφαίρου χωρίς επαφή με το ποδόσφαιρο βάσης».

 

Ο Κλοπ πάντως δηλώνει ενθουσιασμένος

«Μετά από σχεδόν 25 χρόνια στο περιθώριο, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που θα εμπλακώ σε ένα έργο σαν αυτό», δήλωσε ο Κλοπ σε δελτίο τύπου. «Ο ρόλος μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά το πάθος μου για το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι που κάνουν το παιχνίδι αυτό που είναι δεν έχει αλλάξει.

«Με τη συμμετοχή μου στη Red Bull σε παγκόσμιο επίπεδο, θέλω να αναπτύξω, να βελτιώσω και να υποστηρίξω το απίστευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έχουμε στη διάθεσή μας.

«Βλέπω τον ρόλο μου κυρίως ως μέντορα για τους προπονητές και τη διοίκηση των συλλόγων της Red Bull», πρόσθεσε, «αλλά τελικά, είμαι μέρος ενός οργανισμού που είναι μοναδικός, καινοτόμος και στραμμένος προς το μέλλον. Όπως είπα, αυτό δεν θα μπορούσε να με ενθουσιάσει περισσότερο».

Στο νέο του ρόλο με τη Red Bull, ο Κλοπ δεν θα συμμετέχει στην καθημερινή λειτουργία του δικτύου των συλλόγων, αλλά θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των αθλητικών διευθυντών για την προώθηση της φιλοσοφίας της Red Bull, αναφέρει δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία.

  • «Θα αξιοποιήσει επίσης το εκτεταμένο δίκτυό του για να βοηθήσει στον εντοπισμό κορυφαίων ταλέντων και να συμβάλει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη προπονητών».

Ο Κλοπ έφυγε από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν 2023-24 μετά από μια επιτυχημένη θητεία εννέα ετών στον σύλλογο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λίβερπουλ, ο Γερμανός κέρδισε σχεδόν κάθε δυνατό τρόπαιο, συμπεριλαμβανομένης της Premier League, του Champions League, του FA Cup, του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA και της Super League της UEFA.

  • Η Λίβερπουλ τερμάτισε επίσης δευτεραθλήτρια δύο φορές στο Champions League και μία στο Europa League.

Σύμφωνα με το Sky Sports στη Γερμανία , ο Κλοπ έχει μια ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Red Bull που του επιτρέπει να φύγει για να γίνει προπονητής της γερμανικής εθνικής ομάδας σε περίπτωση που η θέση γίνει διαθέσιμη.

Πριν κοουτσάρει τη Λίβερπουλ, ο Κλοπ κέρδισε δύο φορές το γερμανικό πρωτάθλημα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν την εξαιρετική και σίγουρα την πιο δυνατή υπογραφή στην ποδοσφαιρική ιστορία της Red Bull», δήλωσε ο Oliver Mintzlaff, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρικών έργων και επενδύσεων στη Red Bull.

«Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές προσωπικότητες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με εξαιρετικές ικανότητες και χάρισμα. Στο ρόλο του ως Head of Soccer, θα αλλάξει το παιχνίδι για τη συμμετοχή μας στο διεθνές ποδόσφαιρο και τη συνεχή ανάπτυξή του. Ελπίζουμε σε πολύτιμες και καθοριστικές παρορμήσεις σε βασικούς τομείς για να κάνουμε τους συλλόγους ακόμα καλύτερους, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά».

 

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ/CNN/BBC/

 

«Πνιγμός εντός ύδατος» η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έδειξε η νεκροτομή: Μένει να διακριβωθεί τί προηγήθηκε – Έμφραγμα ή πνευμονικό οίδημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: