Υπάλληλος τράπεζας παρακολουθούσε τους λογαριασμούς της Τζόρτζια Μελόνι, υπουργών, πολιτικών και αξιωματούχων: Απολύθηκε και έχει κινηθεί σε βάρος του δικαστική έρυενα

epa11442282 Italy’s Prime Minister Giorgia Meloni speaks to the press after a European Council in Brussels, Belgium, 28 June 2024. EPA, OLIVIER MATTHYS




Yπάλληλος της τράπεζας Intesa Sanpaolo παρακολουθούσε την κίνηση των λογαριασμών της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, του πρώην συντρόφου της Αντρέα Τζαμπρούνο, του υπουργού Άμυνας της χώρας Γκουίντο Κροζέτο, της υπουργού Τουρισμού Νταντιέλα Σαντανκέ και του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας Ινιάτσιο Λα Ρούσα, αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Domani.

Ο συγκεκριμένος τραπεζικός υπάλληλος, σύμφωνα με τον Τύπο, εργαζόταν στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από εσωτερικό έλεγχο.

Η εισαγγελία του Μπάρι άρχισε έρευνα, με στόχο την διαλεύκανση της όλης υπόθεσης και για να εξακριβωθούν τα τυχόν κίνητρα.

Ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος φέρεται να εισήλθε παράνομα και στον λογαριασμό της Αριάννα Μελόνι, αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού, και όλη του αυτή η δραστηριότητα να αναπτύχθηκε από τον Απρίλιο του 2022, μέχρι τον φετινό Φεβρουάριο.

Θύματα αυτής της παράνομης δράσης του, σύμφωνα με την εφημερίδα Domani, ήταν και οι περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι και της Βενετίας, όπως και πολλοί αξιωματικοί της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και των Καραμπινιέρων.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Στη Μολδαβία σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει του δημοψηφίσματος που σχετίζεται με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: