Πυρκαγιά και αναγκαστική εκκένωση σε ρωσικό χωριό μετά από επίθεση drone, μετά το βαρύ ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό με πέντε νεκρούς και 9 τραυματίες

epa11601825 Ukrainian women attend a military training for civilians in Kharkiv, Ukraine, 13 September 2024, amid the ongoing Russian invasion. EPA, SERGEY KOZLOV




Το χωρίο Ροντνίκοβι στη νότια ρωσική Δημοκρατία της Αντιγκέγια εκκενώθηκε σήμερα το πρωί εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε μέσω του Telegram ο επικεφαλής της περιφέρειας Μουράτ Κουμπίλοφ.

Ο Κουμπίλοφ δήλωσε πως η επίθεση είχε στόχο τα προάστια της πόλης Μαϊκόπ και δεν υπήρξαν θύματα. Η στρατιωτική αεροπορική βάση Χάνσκαγια βρίσκεται κοντά στην πόλη.

Εξάλλου το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι 47 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από τη μεθοριακή περιφέρεια του Κουμπάν, που περιλαμβάνει την Αντιγκέγια.

Την Πέμπτη, ρωσική επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο που σημειώθηκε κατά λιμενικών υποδομών στην περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Ολέκσιι Κουλέμπα.

Σε μήνυμά του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι το πλοίο εμπορευματοκιβωτίων Shui Spirit, με σημαία Παναμά, υπέστη ζημιές κατά την επίθεση.

Η επίθεση στο λιμάνι Χορνομόρσκ ήταν η τρίτη στην περιοχή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS
Λονδίνο, Βρετανία

Ιστορικό ρεκόρ για τους σιδηρoδρόμους της Κίνας: 13.103 αμαξοστοιχίες μετέφεραν εκατομμύρια επιβάτες μέσα σε μία ημέρα στο τέλος των διακοπών για την Εθνική Ημέρα της Κίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: