Ο Νομπελίστας ομογενής από την Αμμόχωστο, οι επικείμενες ανακοινώσεις της Τράπεζας Κύπρου και η πρόταση για το καλώδιο GSI στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η πρόταση για αξιοποίηση του δικτύου της ΑΗΚ για το καλώδιο GSI και οι αντιδράσεις, η κατάσταση με τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, οι αναμενόμενες ανακοινώσεις από Τράπεζα Κύπρου για νέους μετόχους και η απονομή του βραβείου Νόμπελ σε επιστήμονα κυπριακής καταγωγής κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Πέμπτη. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, οι αναμενόμενες καταστροφές από τον τυφώνα που χτυπάει την αμερικανική ήπειρο, οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Κύπρο, η αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων, η ακρίβεια και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα με τίτλο «Πληρώνουμε δύο διευθυντές των φυλακών» γράφει για «δεύτερη απανωτή γκάφα ολκής» του Υπουργού Δικαιοσύνης, που, όπως λέει η εφημερίδα «προσπάθησε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη» και αναφέρει ότι ο Κύπριος πολίτης πληρώνει δύο διευθυντές φυλακών καθώς η Άννα Αριστοτέλους βρίσκεται με απόσπαση στο προεδρικό αντί να παραιτηθεί. Αλλού γράφει ότι όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων θα είναι ρευστή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ασφαλιστικός κλάδος αναμένεται να δεχθεί σφοδρό οικονομικό χτύπημα από τον τυφώνα Μίλτον, επηρεάζοντας την παγκόσμια οικονομία.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα με τίτλο «Μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές στην Τρ. Κύπρου» γράφει ότι η κίνηση αποεπένδυσης του επενδυτικού ταμείου CarVal Investors φέρνει νέους μετόχους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχει κίνδυνος και για άλλες καταδίκες της Κύπρου από το ΕΔΑΔ, όπως προειδοποιούν νομικοί και ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου θα παρασχεθούν δωρεάν οι πρώτες 30.000 ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα με τίτλο «Υψώνουν τείχος οι συντεχνίες» γράφει ότι οι συντεχνίες δε συναινούν στην εμπλοκή των δικτύων της ΑΗΚ στο καλώδιο GSI. Σε άλλο θέμα γράφει για «στενό μαρκάρισμα» προς την Κυβέρνηση από τα συγκυβερνώντα κόμματα για την ακρίβεια, μετά την κατάργηση του μηδενικού ΦΠΑ. Αλλού γράφει ότι καταγράφηκε αύξηση 30% στους νεκρούς σε τροχαία με 12 νεκρούς περισσότερους από πέρσι.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα με τίτλο «Κομματιάζουν την ΑΗΚ για να δώσουν ‘δώρα’ στα ιδιωτικά κεφάλαια» γράφει ότι θα πρέπει να στηριχθεί και όχι να αποξενωθεί ο εθνικός πλούτος της ΑΗΚ. Σε άλλο θέμα γράφει για «γκρίζα σημεία» στη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων. Αλλού γράφει ότι 51.000 παιδιά στη Γάζα έχουν μείνει χωρίς γονείς και συγγενείς λόγω του πολέμου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα με τίτλο «Βραβείο Νόμπελ για Κύπριο Επιστήμονα» γράφει ότι ο κυπριακής καταγωγής Ντέμης Χασάπης κέρδισε μαζί με άλλους δύο χημικούς το βραβείο για την αποκωδικοποίηση σχεδόν όλων των πρωτεϊνών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος εκλέχθηκε μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για πρώτη φορά. Αλλού γράφει ότι εξετάζεται η πρόταση για εθνικοποίηση του δικτύου της ΑΗΚ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Φοβάται να αντιμετωπίσει ξανά την Κάμαλα Χάρις: Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε τη δεύτερη τηλεμαχία που πρότεινε το φιλικό του κανάλι Fox

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: