Ο τυφώνας Μίλτον τα διέλυσε όλα, ο «κυκλώνας» Νετανιάχου παίζει με τα νεύρα των Ιρανών και του κ. Μπάιντεν: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Η πολυδιαφημισμένη συνομιλία του Προέδρου Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο κράτησε μόνο 30 λεπτά και κατά τους Ισραηλινούς 45, φαίνεται να έληξε με τις διαφωνίες των δύο ηγετών να παραμένουν «ζωντανές».

Ήταν η πρώτη συνομιλία τους από την 21η Αυγούστου, και ενώ έχουν ακολουθήσει από τότε μία μαζική επίθεση του Ιράν, την οποία οι Αμερικανοί βοήθησαν να αποκρουστεί. Την ίδια στιγμή ο κ. Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στον Νετανιάχου μέσω του τηλεφωνήματος του προς τον πρόεδρο του Ισραήλ και όχι προς τον ίδιο για την πρώτη μαύρη “επέτειο” από τη σφαγή των Εβραίων από τους τρομοκράτες της Χαμάς, την 23η Οκτωβρίου του 2023.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε για να συζητηθεί η ισραηλινή απάντηση για την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ πριν από εννέα ημέρες.

  • Φαίνεται από πληροφορίες σοβαρών δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου και ανταποκριτών με πρόσβαση στο γραφείο του κ. Νετανιάχου, ότι ο τελευταίος δεν εμπιστεύθηκε απόλυτα τον Αμερικανό Πρόεδρο για να τον ενημερώσει για το συνολικό σχέδιο της επίθεσης του Εβραϊκού Κράτους εναντίον των Ιρανών.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι κατέληξαν σε μία προκαρκτική συμφωνία, η οποία θα παρουσιαστεί ενώπιον του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ για έγκριση. Εάν δεν περιλαμβάνει κτυπήματα εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν θα εγκριθεί, οπότε η ρήξη με την Ουάσιγκτον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.




Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι η συνομιλία των δύο ηγετών ήταν η επέκταση των συζητήσεων μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων αναφορικά με την απάντηση του Ισραήλ. Πρέπει να είναι αναλογική αυτή η επίθεση επανέλαβε στον συνομιλητή τη δημόσια δήλωση του ο κ. Μπάιντεν.

«Συζήτησαν μια σειρά θεμάτων», που αφορούσαν το Ιράν, το Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας και εκεί ο κ. Μπάιντεν έθεσε και την ανθρωπιστική πτυχή των πολέμων, ζητώντας χωρίς να αναφέρει τη λέξη, εκεχειρία μεταξύ του Εβραϊκού Κράτους με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

  • Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν έπεισε τους δύσπιστους αντίθετα φαίνεται να τους επιβεβαίωσε τον ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί πλέον μεταξύ του κ. Μπάιντεν και του Νετανιάχου.

Ενώ η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε για να ληφθούν αποφάσεις για την ισραηλινή απάντηση, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν είναι διαφωτιστική. Οι αναλυτές εικάζουν από την ανακοίνωση ότι η διαφορά για τον βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων παραμένει. Ο κ. Μπάιντεν δεν υποχώρησε.

Απ’ εκεί και πέρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος εκφράζει μεγαλόφωνα τους φόβους του ότι ο Νετανιάχου παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό τον εκνευρίζει στον ύψιστο βαθμό.

Η δολοφονία του Νασράλα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Αμερικανούς καθώς συνειδητοποίησαν ότι ενώ συνομιλούσαν και συνεργάζονταν, βρέθηκαν στο απόλυτο σκοτάδι για το ξεκαθάρισμα στο πιο ανώτατο επίπεδο της Χεζμπολάχ.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν αποκάλυψε ελάχιστα από τη συνομιλία του όταν ρωτήθηκε για την κλήση μετά από σχόλια για τον τυφώνα Μίλτον, λέγοντας μόνο ότι δεν «μίλησαν για τον τυφώνα».

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Τζο Μπάιντεν και ο άσπονδος φίλος Μπίμπι μίλησαν και …”συνεννοήθηκαν” ότι διαφωνούν στα μεγάλα και κρίσιμα: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: