Ο Μακρόν παθιάστηκε με την «Έμιλι στο Παρίσι»: Θα παλέψω σκληρά να μείνει εδώ, λέει ο Γάλλος πρόεδρος που βλέπει την σούπερ επιτυχία του Netflix να φεύγει για Ρώμη… [videos]

FILE PHOTO: Η Έμιλι στο Παρίσι σε ρομαντικό τετ α τετ, με φόντο τον Πύργο του Άιφελ. Photo via X@NetflixUK/




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα αγωνιστεί για να διασφαλίσει ότι η Έμιλι, η ηρωίδα της σειράς «Η Έμιλι στο Παρίσι» της πλατφόρμας Netflix, θα επιστρέψει στη γαλλική πρωτεύουσα από τη Ρώμη.

«Θα αγωνιστούμε σκληρά. Και θα τους ζητήσουμε να παραμείνει στο Παρίσι. Η “Έμιλι στο Παρίσι” στη Ρώμη δεν βγάζει νόημα» είπε ο Μακρόν σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Variety.

  • Στην τέταρτη σεζόν της σειράς η νεαρή Αμερικανίδα Έμιλι, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Λίλι Κόλινς, μετακόμισε από το Παρίσι στη Ρώμη για λόγους δουλειάς.

Η επιτυχία της σειράς παρά τα στερεότυπα που προβάλλει είναι τέτοια που ακόμη και η σύζυγος του Μακρόν, η Μπριζίτ, έκανε μια σύντομη εμφάνιση [εμφάνιση cameo] στην προηγούμενη σεζόν.

Η σύζυγος του Μακρόν, Μπριζίτ , 71χρονη πρώην δασκάλα, στην τέταρτη σεζόν της σειράς, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης με την Έμιλι σε ένα εστιατόριο, να λέει ότι την ακολουθεί στο Instagram.

«Ήμουν πολύ υπερήφανος και εκείνη πολύ χαρούμενη που το έκανε. Διαρκεί μόνο μερικά λεπτά αλλά νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή στιγμή για εκείνη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος για την εμφάνιση της συζύγου του.

«Νομίζω ότι είναι πολύ καλή για την εικόνα της Γαλλίας», πρόσθεσε ο Μακρόν αναφερόμενος στον αντίκτυπο της σειράς στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς αν του είχαν ζητήσει να κάνει κι ο ίδιος μια καμέο εμφάνιση, είπε: «Είμαι λιγότερο ελκυστικός από την Μπριζίτ!»

Η σειρά έχει κερδίσει φανατικούς θαυμαστές, για τον εξιδανικευμένο και ρομαντικό τρόπο που απεικονίζει την καθημερινότητα στο Παρίσι.

Άλλοι πάντως την επικρίνουν επειδή αυτή η απεικόνιση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποφεύγει να δείξει τις φτωχότερες συνοικίες της πόλης.

Η Έμιλι στο Παρίσι επικρίθηκε κυρίως από τους Γάλλους κριτικούς επειδή έδειξε το Παρίσι με αυτό που λένε ότι είναι ψευδώς λαμπερό φως, αλλά τα νούμερα τηλεθέασης ήταν καλά.

  • Η σειρά άρχισε να μεταδίδεται στο αποκορύφωμα του lockdown της πανδημίας το 2020 και έγινε η πιο δημοφιλής κωμωδία στο Netflix εκείνη τη χρονιά. Εμφανίζεται σταθερά στις 10 κορυφαίες λίστες του Netflix.

Η σειρά έφερε ορδές τουριστών στη Γαλλία, τόνωσε το εμπόριο και αύξησε την ζήτηση ακινήτων

Έτσι, τώρα της Έμιλι στη Ρώμη για τη σεζόν 5 έχει γίνει πολιτικό ζήτημα, με τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να ανακοινώνει ότι θα αγωνιστεί σκληρά για να το κρατήσει στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Σε ηλικία 100 ετών η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: