Θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα θα είναι τα αντίποινα του Ισραήλ, προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ: «Δεν θα καταλάβουν τί και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα»

FILE PHOTO: Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και ανώτατοι αξιωματούχοι των IDF παρακολουθούν την επίθεση κατά του αρχηγείου της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό. Photo via X@yoavgallant




Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίστηκε σήμερα να προειδοποιεί ότι τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν για την πυραυλική του επίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβής και αναπάντεχα», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε:

«Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Ο Γκάλαντ έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρωθεί η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινιού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου με αποκλειστικό θέμα την απάντηση που θέλει να δώσει το Ισραήλ στο Ιράν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μονάδα Πληροφοριών του IDF 9900 – μια μονάδα που συγκεντρώνει πληροφορίες σε θέατρα πολέμου και κατά πολλές αναφορές βρέθηκε πίσω από την πρωτοφανή επίθεση και ανατίναξη των βομβητών και των γουόκι τόκι των μελών και στελεχών της Χεζμπολάχ.

Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε επίσης από την πλευρά του ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε σφοδρά τη Χεζμπολάχ, χωρίς να της αφήσουμε την παραμικρή ανάπαυλα, ούτε την παραμικρή ευκαιρία να ανακάμψει» μετά τη «σημαντική ζημιά που (της) προκαλέσαμε» ανέφερε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

 

Σχεδόν μια ώρα μίλησαν τηλεφωνικά Μπάιντεν – Νετανιάχου: Ο «Μπίμπι» εκβίασε τον Λευκό Οίκο για την ανάγκη διαλόγου * Θα πείσει και για την απάντησή του στο Ιράν;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: