Σχεδόν μια ώρα μίλησαν τηλεφωνικά Μπάιντεν – Νετανιάχου: Ο «Μπίμπι» εκβίασε τον Λευκό Οίκο για την ανάγκη διαλόγου * Θα πείσει και για την απάντησή του στο Ιράν;

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο γραφείο του μαζί με το επιτελείο και τους συμβούλους του εν αναμονή του τηλεφωνήματος με Ουάσιγκτον και Λευκό Οίκο. Φωτογραφία: Πρωθυπουργικό Γραφείο Ισραήλ/




Ολοκληρώθηκε η διάρκειας 50 λεπτών κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Στην επικοινωνία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρος.

  • Η τηλεφωνική επικοινωνία έλαβε χώρα, ενώ το Ισραήλ προετοιμάζει μια απάντηση στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ιράν.

Μετά το πέρας της συνομιλίας ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε να πει πως «σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Μπάιντεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου. Στην επικοινωνία μετείχε και η Αντιπρόεδρος Χάρις. Σύντομα θα δοθούν  στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνομιλίας”.

Αργότερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, δήλωσε ότι η τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν “άμεση” και “παραγωγική” και περιέλαβε συζήτηση για μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

“Διήρκησε 30 λεπτά. Ήταν άμεση, ήταν παραγωγική”, δήλωσε η Ζαν-Πιέρ.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού από πλευράς του, δήλωσε στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι η συνομιλία διήρκεσε 50 λεπτά, χωρίς να δώσει ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συνομίλησαν μεταξύ τους για τελευταία φορά στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εκβίασε και πέτυχε την πολυπόθητη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, έχοντας προηγουμένως ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γίοαβ Γκάλαντ στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα μιλήσει ο ίδιος με τον Αμερικανό πρόεδρο για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν…

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

 

Όταν θα γίνει (σήμερα) το τηλεφώνημα του Προέδρου Μπάιντεν στον Νετανιάχου ο δρόμος δεν θα έχει επιστροφή: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: