Στροφή από το Κίεβο: Ευκαιρία να τερματισθεί ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας το 2025 βλέπει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με βάση την «κατάσταση στο πεδίο της μάχης»

Croatian Prime Minister Andrej Plenkovic (R) and Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) welcome Slovenian President Natasa Pirc Musar(C), during the Ukraine – Southeast Europe high level meeting in Dubrovnik, Croatia, 09 October 2024. The Ukraine-Southeast Europe summit in Dubrovnik, hosted by Croatia, focuses on condemning Russian aggression, supporting Ukraine’s European Union path, and enhancing Croatia’s bilateral aid in humanitarian efforts and war crime sanctions, with participation from Southeast European leaders. EPA/ANTONIO BAT




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα από τη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης «δημιουργεί την ευκαιρία» να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου το αργότερο το 2025.

«Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο έχουμε την ευκαιρία να κινήσουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη διαρκή σταθερότητα.

Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δημιουργεί την ευκαιρία να κάνουμε αυτή την επιλογή, επιλογή για μια αποφασιστική δράση για να τερματισθεί ο πόλεμος το αργότερο το 2025» δήλωσε ο Ζελένσκι στη σύνοδο που πραγματοποιείται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Τουρκία, ότι το Κίεβο σχεδιάζει να διοργανώσει νέα διάσκεψη έως το τέλος αυτής της χρονιάς, προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία επιοθυμώντας την παρουσία και της Ρωσίας, χωρίς όμως να υπάρξουν οποιεσδήποτε διμερείς συνομιλίες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Το Κίεβο αλλάζει ρητορική: Σχεδιάζουμε νέα ειρηνευτική διάσκεψη με τη συμμετοχή και της Ρωσίας και τρίτα μέρη ως διαμεσολαβητές-Δηλώσεις Ουκρανού πρέσβη στην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: