Μίλτος Τεντόγλου: Για τρίτη διαδοχική χρονιά στους τρεις φιναλίστ για τον τίτλο του Κορυφαίου Ευρωπαίου Αθλητή το…τρομερό παιδί από τα Γρεβενά

FILE PHOTO: Ο Έλληνας αθλητής Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό στο άλμα εις μήκος ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε στο Παρίσι «χρυσός» ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ενώ το 2024 κατέκτησε χρυσά μετάλλια και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστό στίβου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο άλμα εις μήκος.

Και για… τρίτη διαδοχική φορά, το… τρομερό παιδί από τα Γρεβενά βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητών στίβου μίας χρονιάς.

Όπως το 2022, αλλά και το 2023… τα πρόσωπα είναι ίδια.

Οι τρεις φιναλίστ του βραβείου για το 2024, σύμφωνα με την ψηφοφορία, είναι εκτός από τον Τεντόγλου, το παιδί θαύμα του άλματος επί κοντώ παγκοσμίως… ο Μόντο Ντουπλάντις από τη Σουηδία που κατέκτησε κι εκείνος για δεύτερη διαδοχική φορά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ο Νορβηγός δρομέας μεσαίων-μεγάλων αποστάσεων Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

  • Ο Τεντόγλου αποτελεί αναμφίβολα τον κορυφαίο άλτη του μήκους στον πλανήτη με αδιάλειπτες διακρίσεις σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Πάντως, τις δύο προηγούμενες φορές δεν κατάφερε να κερδίσει το εν λόγω βραβείο… αφού ο συναγωνισμός είναι… μεγάλος.

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στη διάρκεια του Γκαλά της Εuropean Athletics στις 26 Οκτωβρίου στην πόλη των Σκοπίων.

Οι κορυφαίοι ανά κατηγορία προκύπτουν από ψηφοφορίες που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (κοινό, εθνικές ομοσπονδίες, δημοσιογράφοι, ειδική επιτροπή).

Κορυφαίος άνδρας του 2023 ήταν ο Ινγκεμπρίγκτσεν, ενώ ο ίδιος αθλητής μοιράστηκε τον τίτλο με τον Ντουπλάντις το 2022.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Δεύτερη ήττα για το Περιστέρι στο Basketball Champions League: Έχασε εντός έδρας από την Ισπανική Μούρθια με 81-76 [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: