«Είναι απλώς φρικτό»: Μετεωρολόγος ξεσπά σε κλάματα μπροστά την απειλή του κυκλώνα Μίλτον* «Φύγετε αλλιώς θα πεθάνετε» το μήνυμα προς τους κατοίκους της Φλόριντα [video]

A restaurant is surrounded by sand bags as the city prepares for Hurricane Milton in Bonita Beach, Florida, USA, 08 October 2024. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Τα δάκρυά του δεν κατάφερε να συγκρατήσει Αμερικανός μετεωρολόγος, εν όψει του κυκλώνα Μίλτον που πλησιάζει τη Φλόριντα.

Ο βετεράνος μετεωρολόγος από τη Φλόριντα Τζον Μοράλες τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή προκάλεσε τις έντονες συνθήκες του κυκλώνα, ενώ περιέγραφε την καταιγίδα που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες την Φλόριντα.

«Απίστευτος, απίστευτος, απίστευτος τυφώνας, έπεσε… έπεσε 50 millibar σε 10 ώρες. Ζητώ συγγνώμη, αυτό είναι απλώς φρικτό», ανέφερε χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

 

O κυκλώνας Μίλτον αναμένεται ότι θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ως επικίνδυνος κυκλώνας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Τα ξημερώματα της ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 -το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων. 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να προετοιμαστούν για μια «άγρια» καταιγίδα, τονίζοντας πως πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού από το 2005. «Ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο και ας ελπίσουμε ότι θα εξασθενήσει», δήλωσε ο κ. ΝτεΣάντις.

  • Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, προειδοποίησε με έντονο ύφος: «Αν επιλέξετε να μείνετε σε αυτές τις περιοχές εκκένωσης, η απόφαση αυτή μπορεί να σας κοστίσει τη ζωή».

«Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», προειδοποίησε.

Τρομάζουν οι προβλέψεις ενώ ακολουθεί και ο κυκλώνας Λέσλι: Ενισχύθηκε ξανά ο Μίλτον στην κατηγορία 5, βρίσκεται σε απόσταση 650 χιλ. από την Τάμπα, θα κτυπήσει σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: