«Στη θέση του Μπάιντεν θα έκανα το ίδιο»: Την κατανόησή του για την αναβολή της επίσκεψης Μπάιντεν λόγω του κυκλώνα «Μίλτον» εξέφρασε ο καγκελάριος Σολτς

File Photo Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδέχεται στον Λευκό Οίκο τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς τον Φεβρουάριο του 2022 / EPA/MICHAEL REYNOLDS




Κατανόηση για την αναβολή της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Γερμανία εξέφρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δηλώνοντας ότι θα έκανε το ίδιο σε αντίστοιχες συνθήκες.

«Αν μαίνονταν τέτοιες καταιγίδες στη χώρα μου, τότε θα έπαιρνα κι εγώ την ίδια απόφαση», δήλωσε ο κ. Σολτς στο RTL και πρόσθεσε ότι ο Τζο Μπάιντεν ήθελε πολύ να φθάσει στο Βερολίνο το βράδυ της Πέμπτης.

«Θα ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση», σημείωσε ο κ. Σολτς.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει την αναβολή της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου, ενόψει του κυκλώνα «Μίλτον».

Στο Βερολίνο, για την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη του κ. Μπάιντεν, είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον καγκελάριο και με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να συμμετάσχει σε τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Για το Σάββατο είχε προγραμματιστεί και η συνάντηση κορυφής της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, η οποία θα φιλοξενείτο στην αμερικανική βάση του Ραμστάιν, στην Ρηνανία-Παλατινάτο, παρουσία του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και περίπου 50 ηγετών χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ της Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Διπλωματικό θρίλερ πριν την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: Ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ δεν πάει στην Ουάσιγκτον με απόφαση Νετανιάχου – «Πρώτα θα μιλήσω με τον Μπάιντεν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: