Ο τυφώνας Μίλτον απειλεί τη Φλόριντα, ο τυφώνας Νετανιάχου απειλεί με περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Διακρίνεται ακόμα ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής στην Τουρκία. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για την επίθεση που προανήγγειλε εδώ και μέρες ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εναντίον του Ιράν, η Αμερική βρίσκεται ενώπιον ενός μεγαλύτερου κινδύνου, που δεν έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει. Ούτε με τα μαχητικά F-35, ούτε με τα αεροπλανοφόρα της, ούτε με τους πύραυλους της.

Σε 24 με 36 ώρες αναμένεται να φτάσει στην πολιτεία της Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος κατά τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν θα είναι ο χειρότερος στην ιστορία της συγκεκριμένης πολιτείας τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ακύρωσε ήδη την περιοδεία του στην Ευρώπη και την Αφρική -θα αναχωρούσε την Πέμπτη για τη Γερμανία- αν και οι κυνικοί της Ουάσιγκτον πιστεύουν πως είναι άλλος ο λόγος της αλλαγής των σχεδίων του.

  • Συνδέουν την ακύρωση με την απειλή του Νετανιάχου ότι θα κτυπήσει το Ιράν και έτσι θα οδηγήσει την περιοχή σε περιφερειακό πόλεμο. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ έκλεισε τα αυτιά του και δεν ακούει κανένα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν του τηλεφωνά καν πια για να επιχειρήσει να του αλλάξει τη γνώμη…

Ο κ. Μπάιντεν συμμετείχε σε ευρεία συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τους συμβούλους του, που ασχολούνται με τις φυσικές καταστροφές και στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες που έχουν λάβει εντολή για εκκένωση να απομακρυνθούν αμέσως. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, συμπλήρωσε την έκκληση του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Είπε ότι «θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα. Θεού θέλοντος δεν θα είναι, όμως έτσι μοιάζει αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.




Στις περιοχές που θα επηρεαστούν φαίνεται ότι θα είναι και το Τάρμπον Σπρίνγκς, το γνωστό ως χωριό των ομογενών σφουγγαράδων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί τίποτα απ’ όσα προβλέπουν οι αμερικανικές αρχές διότι θα γίνει πραγματικότητα αυτό που συχνά λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, θα είναι βιβλική η καταστροφή.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κηρύξει και αυτή γενικό συναγερμό, όπως και οι πολιτειακές αρχές της Φλόριντα. Όπως είπαμε καλούν τους πολίτες να φύγουν, δόθηκε εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να βοηθήσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την Πολιτεία για να γλιτώσουν.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ντε Σάντις, η οποία δεν έχει συνέλθει ακόμα από τον προηγούμενο τυφώνα, τον Χελίν, δήλωσε ότι «όλη η χερσόνησος της πολιτείαςβρίσκεται είτε σε επιφυλακή είτε σε συναγερμό».

Ήταν ένα σήμα κινδύνου ο τυφώνας Ελίν, αυτός θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικός, είναι το μήνυμα των τοπικών αρχών.

Η δήμαρχος της Τάμπα έκανε μία συγκλονιστική δήλωση απευθυνόμενη στους κατοίκους.

«Θα πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι όταν πρωτο-ακούσαμε για την πιθανότητα ακύρωσης των προεδρικών επισκέψεων στην Αγκόλα και στην Γερμανία, σκεφτήκαμε ότι μάλλον γίνεται για τον τυφώνα …Μέση Ανατολή.

Εικάζουμε όμως, ότι με ένα σμπάρο έπιασε δύο τρυγόνια ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Μένει στην Ουάσιγκτον για τον τυφώνα Μίλτον που αναμένεται να κτυπήσει την Τετάρτη προς Πέμπτη, αλλά θα είναι στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο και στην περίπτωση κατά την οποία πραγματοποιηθεί η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Αξιωματούχος τόνισε, πάντως, ότι ο Πρόεδρος άλλαξε τα σχέδια του, διότι πρέπει να ηγηθεί της χώρας σε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή. Έχει ήδη προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις περιοχές που θα πληγούν την επόμενη μέρα.

Θυμίζω ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, επρόκειτο να φτάσει το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον και την Τετάρτη θα συναντούσε τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, στο Πεντάγωνο. Η επίσκεψή του ακυρώθηκε και η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα κακή, κάκιστη. “Επρόκειτο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις” -ότι και να σημαίνει η φράση.

Η εικασία ήταν αυτή, πριν την ακύρωση του ταξιδιού του: ότι με την επιστροφή του θα μπορούσαν να αρχίσουν να υλοποιούνται τα ισραηλινά σχέδια για το Ιράν…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τα μηνύματα του διευθυντή της CIA στον Νετανιάχου, που δεν αλλάζει απόφαση: Το Ιράν δεν διαθέτει (ακόμα) πυρηνικά όπλα… Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: