Ισραηλινό πλήγμα στη Συρία με μήνυμα στους μουλάδες της Τεχεράνης: Σε κτίριο κοντά στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό * 7 νεκροί και 11 τραυματίες [videos]

People gather near the site of a military strike in the Al-Mazzeh neighborhood in Damascus, Syria, 02 October 2024. At least three people were killed and three others injured after an Israeli air strike targeted a residential building in Damascus, Syrian state news agency SANA said, quoting a military source. Israel did not immediately comment on the strike. EPA/YOUSSEF BADAWI




Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ένα κτίριο, στα προάστια της Δαμασκού, όπου «συχνάζουν μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ», ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 11 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Συρίας..

«Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο ένα κτίριο κατοικιών και καταστημάτων στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μαζέ, σκοτώνοντας επτά πολίτες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε με τρεις πυραύλους που προήλθαν από την περιοχή του Γκολάν. Νωρίτερα μετέδωσαν ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς» στόχους κοντά στη Δαμασκό.

Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλές πρεσβείες και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Η συνοικία αυτή είναι πυκνοκατοικημένη και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου καταμέτρησε 20 κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Φωτογραφίες δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται γύρω από ένα πολυώροφο κτίριο, τα φώτα του οποίου είναι αναμμένα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, εκτός από το κτίριο, στόχος ήταν και ένα όχημα, σταθμευμένο απ’ έξω.

Την περασμένη Τετάρτη από άλλο πλήγμα στην ίδια συνοικία σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, το Ισραήλ μπορεί να έχει στοχεύσει και την ιρανική πρεσβεία, ενώ αναφορές κάνουν λόγο ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο υποδιοικητής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel
 

«Απωθήσαμε Ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν διεισδύσει στο νότιο Λίβανο» ισχυρίζεται η Χεζμπολάχ: Προσπάθεια των αντιμαχομένων να μην χτυπήσουν τους κυανόκρανους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: