Η ιαπωνική κυβέρνηση έπαθε… Κέιτ Μίντλετον: Αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι επεξεργάστηκε ομαδική φωτογραφία για να «σουλουπώσει» μερικούς υπουργούς [video]

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας Φωτογραφία: X




Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι επεξεργάστηκε μια ομαδική φωτογραφία υπουργών για να διορθώσει την ακατάστατη εμφάνισή τους πριν την αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Εξαιρετικά παρατηρητικοί ψηφιακοί ανιχνευτές παρατήρησαν ότι η φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας φαινόταν να έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία συγκρίνοντας ένα μη επεξεργασμένο στιγμιότυπο που τραβήχτηκε από ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης με την επίσημη φωτογραφία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του πρωθυπουργού.

Στην πρώτη, τα λευκά πουκάμισα του νεοορκισθέντος πρωθυπουργού Σιγκέρου Ισίμπα και του υπουργού Άμυνας Γιέν Νακατάνι φαίνονται να προεξέχουν μεταξύ των σακακιών τους και των παντελονιών τους- στη δεύτερη, τα πουκάμισα δεν είναι ορατά.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι έγινε «μικρή επεξεργασία» της φωτογραφίας, προσθέτοντας ότι οι μικρές διορθώσεις συνηθίζονται στις επίσημες ομαδικές λήψεις.

«Οι ομαδικές φωτογραφίες που λαμβάνονται σε επίσημες εκδηλώσεις στο γραφείο του πρωθυπουργού θα παραμείνουν ως αναμνηστικές φωτογραφίες για το άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι η πρώτη υψηλού προφίλ αποτυχία του Photoshop φέτος.

Η βρετανή πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη τον Μάρτιο για την αδέξια επεξεργασία μιας οικογενειακής φωτογραφίας, όταν τα κορυφαία πρακτορεία μέσων ενημέρωσης του κόσμου απέσυραν τη φωτογραφία, αφού εξέφρασαν ανησυχίες ότι είχε «αλλοιωθεί».

Αριστερά η εικόνα που τραβήχτηκε από τα μέσα ενημέρωσης και δεξιά η επίσημη φωτογραφία που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού / Φωτογραφία: BBC

Το ατόπημα τροφοδότησε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πριγκίπισσα Κέιτ, η οποία λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αργότερα ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σιγκέρου Ισίμπα, διαδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα Φούμιο Κισίντα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματός του, μετά από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς και την πτώση της δημοτικότητάς του.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να κριθεί από τον λαό το συντομότερο δυνατό», είχε δηλώσει μετά την προκήρυξη των εκλογών. (Αν και μάλλον δεν είχε στο μυαλό του το Photoshop).

Με πληροφορίες από Politico

Ο Κασπάροφ παίρνει δώρο τη σημαία των Ρώσων λεγεωνάριων που πολεμούν κατά του Πούτιν στην Ουκρανία: Στην διάσκεψη των Ρώσων αντικαθεστωτικών στο Βίλνιους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: