Σχεδόν νεκρός: Ο Αλ Πατσίνο αποκαλύπτει πως παραλίγο… πέθανε από κορωναϊό * Δεν είχα σφυγμό για ώρα, θυμάται * Και μιλάει για το πώς είναι το «πέρα απ’ τον θάνατο» [videos]

FILE PHOTO: epa08984489 (FILE) – Al Pacino attends the 73rd annual British Academy Film Award at the Royal Albert Hall in London, Britain, 02 February 2020. EPA/NEIL HALL *** Local Caption *** 55844369




Ο Αλ Πατσίνο αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει από κορωναϊό το 2020 και παράλληλα, βρήκε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις του για το τί συμβαίνει μετά θάνατον…

Σε συνεντεύξεις με τους The New York Times και το περιοδικό People , ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αφηγήθηκε την εμπειρία του όταν μολύνθηκε από κορωναϊό και για να μολυνθεί από τον ιό και για λίγο δεν είχε σφυγμό.

Ο Πατσίνο, 84 ετών, είπε στους Times σε μια εκτενή συνέντευξη ότι άρχισε να αισθάνεται «ασυνήθιστα όχι καλά» και στη συνέχεια ανέβασε πυρετό και αφυδατώθηκε.

  • «Καθόμουν εκεί στο σπίτι μου και είχα φύγει», είπε. «Δεν είχα σφυγμό».

«Είσαι, δεν είσαι εδώ, σκέφτηκα. Ουάου, δεν έχεις καν τις αναμνήσεις σου. Δεν έχεις τίποτα. Παράξενος χυλός», είπε ο ηθοποιός του «Scarface» για τον παραλίγο θάνατο του.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ένα ασθενοφόρο εμφανίστηκε στο σπίτι του Πατσίνο και ανέκτησε τις αισθήσεις του με έξι νοσηλευτές και δύο γιατρούς να προσπαθούν στο σαλόνι του, πρόσθεσε.

«Φορούσαν αυτά τα ρούχα που έμοιαζαν σαν να ήταν από το διάστημα ή κάτι τέτοιο», είπε στην εφημερίδα. «Ήταν σοκαριστικό να ανοίγεις τα μάτια σου και να το βλέπεις αυτό. Όλοι ήταν γύρω μου και είπαν: ‘Επέστρεψε. Είναι εδώ.»

 

Σε συνέντευξή του στο People, ο Πατσίνο αφηγήθηκε ότι επέστρεψε στις αισθήσεις του με μια αίσθηση σύγχυσης. «Κοίταξα τριγύρω και σκέφτηκα, «Τι έπαθα;»»

Ο βετεράνος σταρ του κινηματογράφου είπε ότι αμφισβητεί ότι πέθανε πράγματι, παρά το γεγονός ότι «όλοι» νόμιζαν ότι ήταν νεκρός. «Νόμιζα ότι βίωσα τον θάνατο. μπορεί να μην πέθανα. Δεν νομίζω ότι έχω πεθάνει, πραγματικά. Ξέρω ότι τα κατάφερα», είπε.

Ο Πατσίνο πιστώνει τον «μεγάλο βοηθό» του για την άμεση επικοινωνία με τους νοσηλευτές όταν η νοσοκόμα του επιβεβαίωσε ότι δεν είχε πλέον σφυγμό.

«Πήρε τηλέφωνο ανθρώπους να έρθουν γιατί η νοσοκόμα που με φρόντιζε είπε, «Δεν αισθάνομαι σφυγμό σε αυτόν τον τύπο»», θυμάται ο Πατσίνο.

Ερωτηθείς εάν ο φόβος για την υγεία του άλλαξε τον τρόπο που ζει τη ζωή του, ο Πατσίνο είπε στο People: «Καθόλου».

  • Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία άφησε τον ηθοποιό αμετάβλητο.

Ο Πατσίνο, ο οποίος αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για μια κινηματογραφική μεταφορά του «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ, επιβεβαίωσε στους New York Times ότι η εμπειρία είχε μεταφυσικό αποτέλεσμα.

«Δεν είδα το λευκό φως ή τίποτα τέτοιο. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί», εξήγησε. «Όπως λέει ο Άμλετ, «Να ζει κανείς ή να μη ζει». «Η ανεξερεύνητη χώρα από τα σύνορα της οποίας δεν επιστρέφει κανένας ταξιδιώτης». Και λέει δύο λέξεις: «τίποτε άλλο». Δεν ήταν τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο Πατσίνο.

«Έφυγες. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου. Αλλά ξέρετε τους ηθοποιούς: Ακούγεται ωραίο να λέμε ότι πέθανα μια φορά. Τι είναι όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο;»

Η εμπειρία του Πατσίνο περιγράφεται λεπτομερώς στην αυτοβιογραφία του, «Sonny Boy», που θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη.

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Το αιωνόβιο βιβλιοπωλείο των Σερρών από το οποίο αγόραζε ξυραφάκια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ο 90χρονος ιδιοκτήτης που δεν έχει καν κινητό αφηγείται την ιστορία του [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: