Μια 25χρονη νεκρή και δέκα τραυματίες από επίθεση ενόπλου στην πόλη Μπερσεβά του νοτίου Ισραήλ * Νεκρός ο δράστης [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο που τραβήχτηκε στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης . screenshot via youtube (https://www.youtube.com/watch?v=hAcd8l93hlg)




Μια 25χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε και άλλα δέκα άτομα τραυματίστηκαν όταν ένοπλος τρομοκράτης άνοιξε πυρ το απόγευμα της Κυριακής στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της πόλης Μπε’ερ Σεβά στο νότιο Ισραήλ. Ο δράστης εξουδετερώθηκε.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για οκτώ τραυματίες από τους πυροβολισμούς, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα γύρω στα 20 που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία επείγουσας ιατρικής περίθαλψης του Ισραήλ (MDA) ένας τραυματίας βρίσκεται σε μέτρια προς σοβαρή κατάσταση, τέσσερις σε μέτρια κατάσταση και τρεις σε ελαφριά κατάσταση. Η MDA περιέθαλψε επίσης τρία άτομα που υπέστησαν σοκ.

Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Αναγνωρίστηκε ως Ahmed Sa’id Suliman al-U’qbi, 29 ετών, από το U’qbi κοντά στην πόλη των Βεδουίνων Hura στη Negev. Είναι Ισραηλινός πολίτης με ποινικό μητρώο και έχει συγγένεια με τον Mouhand, τον τρομοκράτη που δολοφόνησε τον στρατιώτη των IDF Omer Levi, σε επίθεση στον ίδιο κεντρικό σταθμό.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σύμφωνα με αναφορές από τον τόπο του εγκλήματος, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα σε δύο σημεία, μεταξύ των οποίων το τοπικό McDonalds και ένας κοντινός δρόμος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Aryeh Doron δήλωσε στο Channel 12 News: «Συνεχίζουμε τις έρευνες για συνεργούς, ζητάμε από όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή να μην πάνε εκεί».

Το βράδυ της Τρίτης, δύο ένοπλοι από τη Χεβρώνα άνοιξαν πυρ σε σταθμό ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στη Γιάφα, σκοτώνοντας επτά άτομα και τραυματίζοντας 16.

Σήμερα το πρωί, το όνομα του έβδομου θύματος της επίθεσης της Τρίτης δόθηκε στη δημοσιότητα. Το θύμα κατονομάστηκε ως ο 33χρονος Victor Shimshon Green. Στην επίθεση σκοτώθηκαν επίσης οι Shahar Goldman, 30 ετών, Inbar Segev Vigder, 33 ετών, Revital Bronstein, 24 ετών, Nadia Sokalenko, 40 ετών, Ilya Nozadze, 42 ετών και Jonas Chrosis, 26 ετών.

ΠΗΓΗ: israelnationalnews.com

Νεκρός από ισραηλινή επιδρομή ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ, υπεύθυνος για την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων στο βόρειο Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: