Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν 167.814 πολίτες ως τις 2 το μεσημέρι * Στις 7μμ κλείνουν οι κάλπες – Μετά τις 9μμ τα αποτελέσματα

Γυναίκα κρατά ψηφοδέλτιο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Αθήνα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού). ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Μεγάλη  είναι η συμμετοχή των μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 9 το πρωί είχαν ψηφίσει 18.000 πολίτες, σηματοδοτώντας μια αύξηση της τάξης του 31% σε συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, σε σύγκριση με την ίδια διαδικασία του 2021.

Δυο ώρες αργότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) το πρώτο τετράωρο 7.00 – 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη, σ’ όλη την Ελλάδα.

Ως τις 14:00 είχαν ψηφίσει 167.814 – Το 2021 την ίδια ώρα ήταν 138.223 – Η αύξηση ανέρχεται στο 21,4%

  • Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός και αν η ΕΔΕΚΑΠ αποφασίσει να δώσει παράταση, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος.

Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Οι πηγές από το περιβάλλον του …σχολιάζουν: «Ό,τι και να μεθοδεύσουν οι υποστηρικτές του χθες κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη», σχολιάζουν…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: