Ο Χριστοδουλίδης με Αμερικανούς στην αεροπορική βάση της Πάφου: Η Κύπρος είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

Οι Γερουσιαστές Τζέρι Μοράν, Σούζαν Κόλινς, Τζον Μπούζμαν και Τζον Κόρνιν, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Photo via @PresidentCYP, ΓΤΠ, PIO




Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ως γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας, «εξήραν» Αμερικανοί Γερουσιαστές που επισκέπτονται την Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σημειώνεται ότι οι Γερουσιαστές Τζέρι Μοράν, Σούζαν Κόλινς, Τζον Μπούζμαν και Τζον Κόρνιν, συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν στην περιοχή «και της κοινής βούλησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των στρατηγικής σημασίας διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ».

«Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας όσο και με την παροχή διευκολύνσεων για τον ασφαλή επαναπατρισμό υπηκόων διαφόρων χωρών που εγκαταλείπουν την περιοχή», προστίθεται.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη σημασία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, ειδικά μετά τη Συμφωνία που συνομολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, για θεσμοθέτηση στρατηγικού διαλόγου ανάμεσα στις δυο χώρες».

Μετά την αναχώρησή τους από την Κύπρο, οι Αμερικανοί γερουσιαστές θα μεταβούν σε άλλες χώρες της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο «Χ», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι οι δράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αλλά και για απομάκρυνση υπηκόων τρίτων χωρών από την περιοχή «ενισχύουν το αποτύπωμα της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ενδυναμώνουν διεθνώς την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η χώρα μας μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας», σημειώνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: