Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ γνωρίζει τα σχέδια του Εβραϊκού Κράτους: Το Ισραήλ δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

epa11642483 US President Joe Biden jokes with the news media as he walks from the daily briefing in the White House press briefing room at the White House in Washington, DC, USA, 04 October 2024. EPA, SHAWN THEW POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις αντί για πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν ήταν στη θέση του Ισραήλ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πώς θα απαντήσει στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν.

Σημείωσε ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι «σε συνεχή επαφή» και προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να θυμηθεί ότι καμία άλλη αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει περισσότερο το Ισραήλ.

Αναφερόμενος στη συμβολή της Ουάσινγκτον, είπε ότι «προσπαθεί να κινητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: «Μπορούμε να αποφύγουμε» το ξέσπασμα «ολοκληρωτικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο να γενικευτεί η σύρραξη στην περιοχή.

«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά» για να αποφευχθεί ο κίνδυνος, δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Ρώτησαν τον κ. Μπάιντεν αν περιμένει περιφερειακό πόλεμο και απάντησε: “Πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν θα βρέξει;” Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: