Βρε αθεόφοβοι, θα δικάσετε και τον Οζ Καραχάν; Ο “αυτοκράτορας” Εισαγγελέας της Κύπρου να διατάξει εδώ και τώρα «αναστολή δίωξης για λόγους δημοσίου συμφέροντος»…

Το σύνθημα που σήκωσαν στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία της Κύπρου ο Γιώργος Τάττης και ο Οζ Καραχάν. “Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση”… Φωτογραφία από βίντεο, SigmaLive




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

«Το ΑΚΕΛ καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Αστυνομία να απαντήσουν στα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με τη σύλληψη δύο Κυπρίων πολιτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης», έλεγε η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ την περασμένη Τετάρτη.

Αναφερόταν φυσικά στην υπόθεση του Γιώργου Τάττη και του Οζ Καραχάν, που συνελήφθησαν επειδή ήθελαν να σηκώσουν πανό που έλεγε «Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση».

Οι αντιδράσεις για τη σύλληψη ήταν καταιγιστικές. Οι Οικολόγοι, η ΕΔΕΚ, βουλευτές του ΔΗΚΟ, δημοσιογράφοι, πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα, διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, επικρίνοντας τον χειρισμό των αστυνομικών.

Όλους αυτούς τους αγνόησαν. Ως να μην έφτασαν τόσες φωνές στην κυβέρνηση. Αλλά, περιμέναμε ότι η παρέμβαση του ΑΚΕΛ θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Αν μη τι άλλο από σεβασμό σε ένα μεγάλο κόμμα. Όλους εμάς τους υπόλοιπους μπορούν να μας αγνοούν, είναι γνωστή η τακτική, αλλά να αγνοούν και το ΑΚΕΛ! Είναι παραπάνω από θράσος.

Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματά του, ελπίζοντας σε μια απάντηση: «Ποιες νομικές διατάξεις απαγορεύουν την απόπειρα των δύο πολιτών να επιδείξουν πανό και πώς αποτέλεσε η ενέργειά τους αυτή απειλή για τη δημόσια τάξη;

  • Πώς δικαιολογείται η αυστηρότητα με την οποία ενήργησε η Αστυνομία, η οποία σε περιπτώσεις σοβαρών οχλαγωγιών δεν επεμβαίνει καν; Το ΑΚΕΛ καλεί να δοθούν άμεσα απαντήσεις γιατί το ζήτημα αυτό άπτεται του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθερίας έκφρασης».

Θα απαντήσει κανένας, κύριε Χαρτζιώτη; Θα απαντήσει, κύριε Αρναούτη; Θέλουμε επίσης να μάθουμε σε ποιον έστειλε ο αστυνομικός τη φωτογραφία του πανό και ποιος του έδωσε την απάντηση να το κατάσχουν; Διότι αυτό και μόνο απαντά στους αστυνομικούς ισχυρισμούς και στις κατηγορίες κατά των δυο συλληφθέντων ότι δεν ήταν το πανό το πρόβλημα αλλά η εξύβριση, η αντίσταση και η πρόκληση ανησυχίας.

Αν χρειαζόταν να δει κάποιος το περιεχόμενο του πανό για να αποφασίσει αν θα απαγορεύσει ή όχι την ανάρτησή του, βάζει αυτομάτως πολιτικό περιεχόμενο στις ενέργειες των αστυνομικών. Αν έγραφε το πανό: «Ζήτω ο Νίκος Χριστοδουλίδης» θα επιτρεπόταν; Αν έγραφε «ΔΔΟ, η μόνη λύση» θα επιτρεπόταν;

Το ότι δεν νιώθει κανένας από την κυβέρνηση την ανάγκη να δώσει κάποια εξήγηση είναι χειρότερο. Δεν είμαστε στις εποχές που ο κάθε ζαπτιές έκανε ό,τι γούσταρε και δεν έδινε λογαριασμό. Είναι ντροπή πια αυτή συμπεριφορά.

Τόσο η σύλληψη δυο ανθρώπων, ενός Ελληνοκύπριου και ενός Τουρκοκύπριου, που ήθελαν να εκφράσουν μια πολιτική θέση, όσο και η σιωπή της κυβέρνησης. Δεν έχουν αντιληφθεί άραγε ότι είναι η κυβέρνηση που εκτίθεται; Ακόμα κι όταν λένε πως είναι ζήτημα της Αστυνομίας και δεν ανακατεύονται, εκτίθενται. Αλλά, μάλλον δεν το καταλαβαίνουν.

Είναι απλό, όμως. Έκαναν οι αστυνομικοί το σόου τους, κρατούσαν δυο ανθρώπους δεμένους πισθάγκωνα με χειροπέδες επί ώρες, τους απήγγειλαν κατηγορίες στο δικαστήριο, τους έδειξαν δηλαδή ποιοι κάνουν κουμάντο, τους εκδικήθηκαν επειδή «αντιστάθηκαν», όπως έκαναν οι ζαπτιέδες άλλων εποχών, τελείωσε όμως.

Τα υπόλοιπα αφορούν την κυβέρνηση. Που αν θέλει πράγματι να αλλάξει τις νοοτροπίες του ΄60 και να οδηγήσει τον τόπο σε νέα εποχή, θα έπρεπε ήδη να δώσει οδηγίες να μην φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο.

Ακόμα και ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να σώσει την κατάσταση. «Αναστολή δίωξης για λόγους δημοσίου συμφέροντος», λέγεται και είναι από τα αυτοκρατορικά δικαιώματα του Εισαγγελέα. Πού εμπίπτει το δημόσιο συμφέρον;

  • Να σας πω. Έχουμε έναν Τουρκοκύπριο, τον Οζ Καραχάν, οικονομολόγο και πολιτικό πρόσωπο, ο οποίος στις ευρωεκλογές και ενώ τα κόμματα των Τ/κ τον έβριζαν και καλούσαν τους Τ/κ να μην τον ψηφίσουν, αυτός έβαλε υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων.

Επειδή πιστεύει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά, και ενώ τον απειλούσαν από τα κατεχόμενα -ο Αρικλί και ο εργολάβος αδελφός του, ζητούσαν από το κατοχικό καθεστώς να τον συλλάβει- βγήκε δημόσια σε διάσκεψη με τους Οικολόγους και αποκάλυψε λίστα με ονόματα προσώπων και εταιρειών που σφετερίζονται ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα. Βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, όχι αστεία.

Αυτό τον άνθρωπο, λοιπόν, εμείς θα τον δικάσουμε επειδή μαζί με Ελληνοκύπριους, την ημέρα που γιόρταζε η Κυπριακή Δημοκρατία, ήθελε να σηκώσει πανό με τη φράση: «Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση». Ντροπή μας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ποιο ήταν το “αμάρτημα” των Κυπρίων ακτιβιστών που συνέλαβε η κυπριακή αστυνομία; Συνήψαν ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: