Σοβαρά τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Γεράκι Ηλείας – «Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς», σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας – Μάχη με τις φλόγες και σε Πανόπουλο Αρχαίας Ολυμπίας και Μανωλάδα [videos]

Εικόνα από την φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας, από βίντεο του Ilialive




Σοβαρά τραυματίστηκε πυροσβέστης που επιχειρούσε στο ΓεράκιΗλείας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πρόκειται για δασοκομάντο της 6ης ΕΜΟΔΕ, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπέστη συντριπτικό κάταγμα.

Ο πυροσβέστης διακομίστηκε με ελικόπτερο Bell στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ώστε να υποβληθεί στις πρώτες εξετάσεις και θα αποφασιστεί αν στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως προσθέτει, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ούτε στο Γεράκι, ούτε στο Χάβαρι, ούτε στα Τσαφλέικα, αλλά επιχειρούν ακόμα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία και σβήνουν μικρές εστίες».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι «οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν κηλιδώσεις της φωτιάς και διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, ώστε να μην υπάρξει και πάλι ενεργό μέτωπο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια από την φωτιά, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη ενημέρωση».

 

  • Όμως και δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία, στην περιοχή Πανόπουλου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
  • Την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στη Μανωλάδα. Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ελώδη περιοχή με καλαμιές

 

Αργά το μεσημέρι, μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής Χάβαρι, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, πριν τις 3 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή,  προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

 

Σε 37 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, στην περιοχή της Ηλείας έχουν εκδηλωθεί από το πρωί 9 πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό στην περιοχή έχει μεταβεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί, όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Ελλάδα

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρχαία Ολυμπία στην περιοχή Πανόπουλου, φωτιά κτύπησε στην Ηλεία και την περιοχή Γεράκι: Μήνυμα 112 σε 3 κοινότητες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: