Ρώτησαν τον κ. Μπάιντεν αν περιμένει περιφερειακό πόλεμο και απάντησε: “Πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν θα βρέξει;” Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο, και τον απεσταλμένο στο Ισραήλ Σταύρο Ιωαννίδη. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Ήταν ομιλητικότατος πάλι την Πέμπτη ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και το πρωί της Πέμπτης όταν αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο για να επιθεωρήσει τις ζημιές στις Πολιτείες του νότου, που επλήγησαν από τον τυφώνα, αλλά και χθες το βράδυ, όταν επέστρεψε στην Ουάσιγκτον.

Από το προεδρικό ελικόπτερο πήγε κατευθείαν στο χώρο που περιμένουν οι διαπιστευμένοι ανταποκριτές.

Και όταν ρωτήθηκε «πόσο σίγουρος είναι ότι ο ολοκληρωτικός πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί στη Μέση Ανατολή», έδωσε την εξής απάντηση, που δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά:

«Πόσο σίγουρος είσαι ότι δεν θα βρέξει;”, είπε στο δημοσιογράφο και πρόσθεσε: Κοίτα, δεν πιστεύω ότι θα γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Νομίζω ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα, πολλά να γίνουν ακόμα».

  • Σε άλλη ερώτηση αν θα έστελνε αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν το Ισραήλ, πάλι δημιούργησε απορίες για το τι θα πράξει, αν απαιτηθεί η βοήθεια των ΗΠΑ στην άμυνα του Εβραϊκού Κράτους.
  • Απάντησε: «Έχουμε ήδη βοηθήσει το Ισραήλ. Θα προστατεύσουμε το Ισραήλ».

Όταν δηλώνει ότι η Αμερική θα προστατεύσει το Εβραϊκό Κράτος, προφανώς θα ισχύσει ότι και στις επιθέσεις του Ιράν, τον περασμένο Απρίλιο και την περασμένη Τρίτη.

Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαιώθηκε όταν δήλωσε ότι «τίποτα δεν θα συμβεί» χθες Πέμπτη, αναφορικά με την πολυαναμενόμενη ισραηλινή απάντηση κατά του Ιράν.




Αν η επίθεση πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, φαντάζομαι ότι ο λαλίστατος τις τελευταίες ημέρες Πρόεδρος της Αμερικής, θα το ομολογήσει το πρωί, όταν ξυπνήσει για να λάβει την ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες για την κατάσταση του Έθνους και του Κόσμου.

Τι άλλο είπε που έχει μεγάλη σημασία για τον χρόνο του κτυπήματος κατά του Ιράν; Ότι ήταν και την Πέμπτη σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους αξιωματούχους του Ισραήλ για τα ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα και σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Θα είναι η μεγάλη εκδίκηση του Εβραϊκού Κράτους μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων στο Ισραήλ, την περασμένη Τρίτη.

Στην ερώτηση, που του υποβλήθηκε, «αν συμφωνεί με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε, αλλάζοντας την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο βραδυ από τους αξιωματούχους: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» και εκεί σταμάτησε, δεν ολοκλήρωσε τη φράση του, σταμάτησε ως να τον κτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, όπως είπε ένας από τους παριστάμενους ανταποκριτές.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπάιντεν, όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αυξήθηκε. Φαντάζεται ο καθένας τι θα συμβεί εάν το Ισραήλ επιτύχει να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διπλή γλώσσα του Λευκού Οίκου… Άλλα μηνύματα στέλνει δημόσια ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου, άλλα οι σύμβουλοι του: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου έχασαν τους αριθμούς τηλεφώνων ο ένας του άλλου! Αλλά οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: