“Στο απροχώρητο η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ”, προειδοποιεί ο Φάμελλος: Θα μείνει αν κερδίσει ο Κασσελάκης, “το γυαλί δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων”

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος (Α) συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη (Δ), κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στη Βουλή, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




«Η πολιτική έχει σημασία, γιατί η δημοκρατία έχει σημασία και τα δικαιώματα και η προκοπή έχουν σημασία, γι’ αυτό και θέλω να αναλάβω την ευθύνη, γιατί κατανοώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή απάντηση για τον πολίτη», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ανέφερε ότι καλεί και νέους δημιουργικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «το γυαλί θα κολλήσει, όχι μόνο αν το θέλουνε κάποιοι που βρίσκονται ήδη σε μία ένταση μεταξύ τους, αλλά αν το θέλει και η κοινωνία».

Σχολίασε ότι «το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων» και πως εκείνος θέλει να πει στους πολίτες ότι «χρειαζόμαστε μια προοδευτική αντιπολίτευση», γιατί «η Ελλάδα βρίσκεται σε ανασφάλεια».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αίτημα της κοινωνίας να υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για την αντιπολίτευση θα βρει τους διαδρόμους για να έχουμε και μεταξύ μας λύσεις» και πως ο ίδιος σέβεται όλους τους συντρόφους και μιλά με ενωτικό λόγο.

Ερωτηθείς «αν ο Κασσελάκης θα έχει ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου», τόνισε ότι «δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου» και ότι «δεν μπορεί σε ένα προοδευτικό κόμμα να θεωρούμε εξουσία τον πρόεδρο».

«Όταν καλούμε και άλλους πολίτες για μια προοδευτική επανεκκίνηση είναι δυνατόν να στερούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις που ήδη έχει; Χρειάζονται όλοι. Δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Είμαι ήδη ενωτικός. Αυτή είναι η απόψή μου για την πολιτική», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Σχετικά με το τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν ξένοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Για το ενδεχόμενο να τεθεί στο Συνέδριο πρόταση ακύρωσης της μομφής, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «μια τέτοια συζήτηση θα προσβάλλει ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να έχουν ξεκινήσει οι υποψηφιότητες και να απαξιωθούμε ακόμα περισσότερο στην κοινωνία. Πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις που έχουν παρθεί». Τόνισε ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση εκτός της απόφασης που έχει ληφθεί για προσφυγή στα μέλη «είναι σαν να μην εμπιστευόμαστε τα μέλη».

Επίσης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε υπερήφανος που συμμετείχε στην κυβέρνηση Τσίπρα. «Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, δαχτυλίδια και εξουσίες άλλου είδους. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο της Ελλάδας και της Ευρώπης» κατέληξε στη συνέντευξή του.

  • Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα. Ζητώ συγγνώμη. Από εσάς που απογοητεύσαμε», υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ανακοινώνει την εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

«Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που να μη μας διώχνει, αλλά να μας χωράει όλους. Μια νέα ενότητα στη βάση, στην κοινωνία, στην πραγματική ζωή. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει όλη τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής», σημειώνει ο Στ. Κασσελάκης και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση. Το παλιό έχει γερές ρίζες. Το καινούργιο μπορεί να αργεί, μπορεί να συναντά εμπόδια, μπορεί να πέφτει, αλλά ξανασηκώνεται».

«Προσωπικά, δεν αισθάνομαι προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος από ποτέ, να μη σας προδώσω ποτέ. Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ», καταλήγει ο Στ. Κασσελάκης, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει τη «στήριξη» του κόσμου «πιο απαραίτητη από ποτέ», τονίζοντας ότι δεν έχει «κομματικό μηχανισμό».

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη:

«Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα. Ζητώ συγγνώμη. Από εσάς που απογοητεύσαμε. Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα. Από τους 150.000 πολίτες που στήθηκαν στις ουρές πριν από μόλις ένα χρόνο.

Είδατε. Τώρα γνωρίζετε. Τίποτα παραπάνω. Κοιτάμε στο αύριο. Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που να μη μας διώχνει, αλλά να μας χωράει όλους. Μια νέα ενότητα στη βάση, στην κοινωνία, στην πραγματική ζωή. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει όλη τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος.

Σήμερα, η φωνή των πολλών. Αύριο, η κυβέρνηση της προόδου.

Τέλος στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τέλος στη ζωή με το κομμάτι. Παίρνουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας.

Φτιάχνουμε μια πατρίδα που θα παρέχει κοινωνική προστασία, ασφάλεια, καλά αμειβόμενη εργασία, και θα δίνει ισότιμες ευκαιρίες σε όλες και όλους να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε.

Στη θέση της: Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση. Το παλιό έχει γερές ρίζες. Το καινούργιο μπορεί να αργεί, μπορεί να συναντά εμπόδια, μπορεί να πέφτει, αλλά ξανασηκώνεται. Πάντα φτάνει στο τέλος της διαδρομής. Πάντα γεννιέται.

Αυτόν τον δρόμο του καινούργιου σάς ζητάω να τον βαδίσουμε μαζί. Η στήριξή σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Δεν έχω κομματικό μηχανισμό.

Είχα και έχω μόνο εσάς. Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο.

Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: «Είμαι εδώ!» «Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. «Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη. Το αύριο περνάει μέσα από τα δικά σας χέρια σήμερα.

Προσωπικά, δεν αισθάνομαι προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος από ποτέ, να μη σας προδώσω ποτέ. Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ.

Και είμαστε εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ. Για την πατρίδα μας, για τις ζωές μας, για το μέλλον μας».

Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη με ποσοστό Ευρωεκλογών η Ν.Δ., πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 * Ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ για τον νέο αρχηγό, στήθος με στήθος Ανδρουλάκης και Δούκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: