“Ύποπτα” τα καλά λόγια των Εγγλέζων: Υπογράφεται πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου τον Νοέμβριο στο Λονδίνο

FILE PHOTO: British Secretary of State for Defence John Healey arrives at Downing Street for a cabinet meeting of the British government. EPA/ANDY RAIN




Τρόπους για περαιτέρω αμυντική συνεργασία συζήτησαν οι Υπουργοί Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου, Τζoν Χίλι και Βασίλης Πάλμας.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό και κεντρικό ρόλο για πολλές χώρες» και τους δύο Υπουργούς να συμφωνούν στην πραγματοποίηση συνομιλιών και στην υπογραφή Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας τον Νοέμβριο στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε χθες, 2 Οκτωβρίου 2024, την Κύπρο στη δεύτερη επίσκεψή του στο νησί μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Κυβέρνηση του ΗΒ τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που στάληκε από τη Βρετανίκη Ύπατη Αρμοστεία, βασικός στόχος του Βρετανού Υπουργού Άμυνας ήταν η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, ενώ συζήτησε και τις προοπτικές της περιφερειακής κατάστασης και ευχαρίστησε τα μέλη των βρετανικών δυνάμεων που βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανές επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών από την περιοχή.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Χίλι είχε διμερείς επαφές με τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, με τον οποίο συζήτησε το κοινό όραμα για περαιτέρω αμυντική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες και θα υπογραφεί Διμερές Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας τον Νοέμβριο στο Λονδίνο. Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας συνάντησε επίσης τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Ο κ. Χίλι δήλωσε ότι η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό και κεντρικό ρόλο για πολλές χώρες, εκφράζοντας παράλληλα ευγνωμοσύνη που η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει ένας αξιόπιστος εταίρος του ΗΒ.

Με πληροφορίες μέσω ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο: Καμία στρατιωτική επιχείρηση δεν θα ξεκινήσει προς το παρόν για τους 1.800 πολίτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: