Σφίγγει τον κλοιό το Ισραήλ: Αεροπορικό πλήγμα στο αρχηγείο μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό * Εκκενώσεις και πρώτα πυρά με τον λιβανέζικο στρατό στο νότο [videos]

epa11639746 Smoke rises as a result of an Israeli airstrike on the village of Khiam near the border with Israel in southern Lebanon, 03 October 2024. The Lebanese National News Agency (NNA) said that Israeli airstrikes were carried out overnight in the southern suburb of Beirut, along with shelling from warships at sea. EPA/STR




Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανικού στρατού στον νότιο Λίβανο.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά», ανακοίνωσε ο στρατός.

Παράλληλα, ιΙσραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα τοποθεσίες που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε ως εγκαταστάσεις μυστικών πληροφοριών και επικοινωνιών στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι στόχοι περιελάμβαναν εργαζόμενους στο τμήμα μυστικών υπηρεσιών, εξοπλισμό παρακολούθησης, αρχηγεία και άλλες υποδομές.
Όπως μεταδίδει το CNN, το Ισραήλ εξαπέλυσε  αεροπορικές επιδρομές στη νότια Βηρυτό, με στόχο το αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ .

«Το Σώμα Πληροφοριών είναι το κύριο όργανο πληροφοριών της Χεζμπολάχ και είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τον Ισραηλινό Στρατό και το Κράτος του Ισραήλ», ανέφεραν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είπε στους δημοσιογράφους το γραφείο μέσων ενημέρωσης της ήταν στόχος επιδρομών στη νότια Βηρυτό .

  • Επίσης, το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης επιπλέον χωριών στο νότιο Λίβανο, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της χερσαίας εισβολής του στη χώρα. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι  στο Λίβανο  έχουν σκοτωθεί και περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε τον πόλεμο του με τη Χεζμπολάχ.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εξετάζει την απάντησή του αφού το Ιράν εξαπέλυσε  τη μεγαλύτερη επίθεσή του  χώρα αυτή την εβδομάδα. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Ντάνι Ντάνον είπε στο CNN ότι τα αντίποινα « θα γίνουν σύντομα ».

Mε πληροφορίες από CNN

Reuters/AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βηρυτός/Λίβανος

 

Τα αραβικά κράτη στηρίζουν με… μέτρο τους Παλαιστίνιους έναντι του Ισραήλ: Καταδικάζουν μεν, δεν δρουν δε – Η αναντιστοιχία με τους πολίτες και οι μνήμες της Αραβικής Άνοιξης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: