Μέτρα για τη στήριξη, την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Έβρου μετά την καταστροφική πυρκαγιά: Αναλυτικά τι προβλέπεται

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ), μιλάει στην εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για τον Έβρο», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης




Μέτρα για τη στήριξη, την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Εβρου ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Σοφία Ζαχαράκη, Νίκος Παπαθανάσης, Χρήστος Τριαντόπουλος στην εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα, και είναι τα εξής:

1. Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στο Σουφλί για 3 έτη.

Τα ακίνητα των φυσικών και νομικών προσώπων απαλάσσονται από 1/1/2025 και για 3 έτη από τον ΕΝΦΙΑ.

Προϋπολογισμός: 3.000.000 ευρώ

2. Ενίσχυση υπαρχόντων επιχειρήσεων.

3.Κίνητρα για επανακατοίκηση Βορείου & Κεντρικού Έβρου.

Ανοικτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων εγκατάστασης στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο με ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους) που θα μεταφέρουν την κύρια κατοικία τους και θα εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου. Αναλυτικά:

Α. Ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ, εκ των οποίων 5.000 ευρώ με την εγκατάσταση και 5.000 ευρώ με την παρέλευση ενός έτους παραμονής, εφόσον εγκατασταθεί σε οικισμό με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Β. Ενίσχυση ύψους 6.000 ευρώ, εκ των οποίων 3.000 ευρώ με την εγκατάσταση και 3.000 ευρώ με την παρέλευση ενός έτους παραμονής, εφόσον εγκατασταθεί σε οικισμό με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων.

Η επιλεξιμότητα των δικαιούχων θα εδράζεται στη λογική της μετεγκατάστασης στην περιοχή από άλλες περιοχές και στη συσχέτιση με την εργασιακή / επαγγελματική εξέλιξη του δικαιούχου, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Προϋπολογισμός: 8.000.000 ευρώ

4. Ενίσχυση κριτηρίου εντοπιότητας

Προσαύξηση της μοριοδότησης εντοπιότητας για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου κατά 40 μόρια με υποχρέωση 15ετούς παραμονής (10 στον δήμο & 5 στην περιφερειακή ενότητα).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Με πτώση ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Σημαντικές απώλειες στον κλάδο της τεχνολογίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: