Tα μυστήρια της αγάπης: Είναι πολλών ειδών και ενεργοποιούν διαφορετικά κέντρα στον εγκέφαλο-Η γονική αγάπη προς το παιδί αποδείχθηκε η ισχυρότερη [videos]

H αγάπη της μητέρας via youtube




Η αγάπη ενεργοποιεί διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου ανάλογα με το αν το αντικείμενο του συναισθήματος είναι ένα παιδί, ένας σύντροφος, ένας φίλος, ένα κατοικίδιο ή η φύση γενικότερα.

Αυτό αποδεικνύεται από τις μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου περίπου πενήντα εθελοντών, που εξετάστηκαν από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Aalto στη Φινλανδία. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Cerebral Cortex.

Στο πείραμα συμμετείχαν 55 γονείς ηλικίας μεταξύ 28 και 53 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να ταυτιστούν με έξι σύντομες ιστορίες αγάπης, που αφηγήθηκε ένας ηθοποιός , προσπαθώντας να φανταστούν για δέκα δευτερόλεπτα τα συναισθήματα που θα ένιωθαν σε αυτές τις καταστάσεις.

Εν τω μεταξύ, η εγκεφαλική τους δραστηριότητα μελετήθηκε με λειτουργική μαγνητική τομογραφία για να παρατηρηθεί ποιες περιοχές του εγκεφάλου ήταν ενεργές και με ποια ένταση.

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η γονική αγάπη προς ένα παιδί είναι αυτό που παράγει την πιο έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα από όλες, με μια βαθιά ενεργοποίηση του συστήματος του εγκεφάλου.

Ακολουθεί στενά η ρομαντική αγάπη για τον σύντροφο, η οποία φωτίζει πολλές από τις περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται από τη γονική αγάπη, αλλά όχι όλες: για παράδειγμα, την περιοχή που συνδέεται με τον προγραμματισμό και τη λήψη αποφάσεων και τον θάλαμο που εμπλέκεται στη συνείδηση όλα δηλαδή τα στοιχεία που είναι καθοριστικά για τη φροντίδα ενός παιδιού.

Με πληροφορίες από ansa.it

Παράδεισος βιοποικιλότητας το «Περιβόλι της Παναγιάς»: Επιστημονική έκδοση παρουσιάζει τα 1700 είδη και υποείδη φυτών του Αγίου Όρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: