Οι ακροδεξιοί ψεκασμένοι «Πολίτες του Ράιχ» κρύβουν τα παιδιά τους από το κράτος: Γεννάνε στο σπίτι, δεν τα δηλώνουν, δεν τα στέλνουν σχολείο, δεν τα εμβολιάζουν καν [videos]

File Photo epa11547309 Main defendant Heinrich XIII Prinz Reuss attends the Reich Citizens Group trial at the Higher Regional Court in Frankfurt am Main, Germany, 13 August 2024. EPA/BORIS ROESSLER / POOL




Γυναίκες που γεννούν στο σπίτι χωρίς ιατρική βοήθεια, παιδιά που δεν εγγράφονται στα δημοτολόγια και μεγαλώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και σχολική εκπαίδευση, προκειμένου να μην εκτεθούν σε «κρατική κατήχηση».

Αυτή είναι η «γραμμή» της ακροδεξιάς εθνικιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger), η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ τoυ ραδιοφώνου της Βαυαρίας BR, προσπαθεί να ενισχύσει τις τάξεις της «στρατολογώντας» γυναίκες και παιδιά.

«Βγάλτε τα παιδιά από τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, προτιμήστε τον τοκετό στο σπίτι (…) Το διακύβευμα αφορά την επιβίωση του λαού σας και την απελευθέρωση της χώρας σας», αναφέρει σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα «Telegram», η οποία έχει μάλιστα ήδη αναπαραχθεί περισσότερες από 70.000 φορές. Σε άλλη ανάρτηση, από λογαριασμό ο οποίος ασχολείται επίσης με θέματα των «Πολιτών του Ράιχ», οι παιδικοί σταθμοί περιγράφονται ως «παιδικά στρατόπεδα» και τα σχολεία ως χώροι «πλύσης εγκεφάλου».

Το Κέντρο Παρακολούθησης, Ανάλυσης και Στρατηγικής (CeMas) θεωρεί εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι θεωρίες συνωμοσίας ασχολούνται αρχικά με φαινομενικά μη πολιτικά θέματα, όπως η γέννηση ή η ανατροφή παιδιών, πριν προχωρήσουν κατόπιν σε ακόμη πιο εξτρεμιστικά μηνύματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στην Βαυαρία παρατηρεί ότι διοργανώνονται από αυτούς τους κύκλους όλο και περισσότερες δραστηριότητες, όπως ομαδικά ταξίδια ή εύκολες πεζοπορίες, κατάλληλες για οικογένειες με μικρά παιδιά.

«Υπάρχουν στην Γερμανία παιδιά μελών των Πολιτών του Ράιχ τα οποία επισήμως «δεν υπάρχουν»», αναφέρει ο ερευνητής του CeMas Γιαν Ράτγιε και τονίζει ότι, αν και η ηγεσία της οργάνωσης έχει συλληφθεί και ο μηχανισμός έχει κατακερματιστεί, τα υπάρχοντα μέλη αισθάνονται να συνδέονται από την δυσπιστία τους προς το γερμανικό κράτος και τους θεσμούς του και πρωταρχικός στόχος τους είναι να αποφεύγουν το κρατικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πνεύμα, βασική τους προτεραιότητα αποτελεί η «προστασία» των παιδιών τους από την πολιτεία.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται ένα 8χρονο κορίτσι το οποίο γεννήθηκε στο σπίτι, χωρίς ιατρική βοήθεια ή μαία, ενώ δεν εκδόθηκε ποτέ πιστοποιητικό γέννησής της. Η μητέρα της θεωρεί ότι, «αν εγγράψεις το παιδί σου, αυτομάτως το πουλάς» και πιστεύει ότι τώρα «ζει ως ελεύθερος άνθρωπος», χωρίς νηπιαγωγείο, σχολείο ή εξετάσεις και εμβόλια από τον παιδίατρο.

  • Το κορίτσι δεν μπορεί να διαβάσει ή να λύσει ασκήσεις μαθηματικών που αντιστοιχούν στην ηλικία του, με την μητέρα να υπερασπίζεται το πείραμα: «Θέλαμε να δούμε τι είδους άνθρωποι βγαίνουν όταν δεν επηρεάζονται τόσο από την κοινωνία», δηλώνει. Οι γονείς του παιδιού είναι μέλη του «Βασιλείου της Γερμανίας» (KRD), μιας από τις ομάδες των «Πολιτών του Ράιχ» με τον μεγαλύτερο αριθμό μελών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ήδη γεννιούνται παιδιά στο «σύστημα του KRD», για τα οποία το γερμανικό κράτος δεν διαθέτει πληροφορίες – ούτε καν για την ηλικία τους. Στην περίπτωση του 8χρονου κοριτσιού, το επίσημο κράτος δεν γνώριζε την ύπαρξή του επί πέντε χρόνια, μέχρις ότου κάποιος γείτονας της οικογένειας ειδοποίησε τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγγελίας των γονέων λόγω της παραβίασης του νόμου περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης και οι γονείς δηλώνουν στους δημοσιογράφους του BR ότι γνωρίζουν πως οι υπάλληλοι της πρόνοιας θα μπορούσαν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή για να τους αφαιρέσουν την κηδεμονία του παιδιού. Πράγματι, όπως εξηγεί ο δικαστής Ρούντιγκερ Ερνστ, εκτός από την απομόνωση, η πλύση εγκεφάλου αποτελεί βασική αρχή της οργάνωσης.

«Εάν τα παιδιά μεγαλώνουν εξ ολοκλήρου σε έναν παράλληλο κόσμο, το δικαστήριο μπορεί να καταλήξει στο τέλος της διαδικασίας ότι το παιδί θα υποστεί σοβαρή βλάβη εάν παραμείνει σε αυτή την οικογένεια, επειδή δεν έχει ευκαιρίες ανάπτυξης», τονίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φαίη Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Το σουηδικό μοντέλο δεν θέλει παρίες: Η κυβέρνηση της Σουηδίας κατηγορείται ότι προσπαθεί να «κηρύξει παράνομη τη φτώχεια» με σχέδιο απαγόρευσης της επετείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: