To αίμα νερό δεν γίνεται… ακόμα κι αν είσαι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις: Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός επιστρέφει μετά από 7 χρόνια για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του γιου του [videos]

FILE PHOTO A file picture dated 24 February 2013 shows British actor Daniel Day-Lewis during the 85th Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA. EPA/PAUL BUCK *** Local Caption *** 51417680




Τη διάρκειας επτά ετών συνταξιοδότησή του από την υποκριτική τέχνη αποφάσισε να τερματίσει ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του.

Ο 67χρονος Βρετανός ηθοποιός εγκατέλειψε την υποκριτική αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία Phantom Thread του Paul Thomas Anderson το 2017, και έκτοτε έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τη δημόσια ζωή.

Όμως τώρα θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία με τίτλο Anemone, την οποία σκηνοθετεί ο γιος του Ρόναν Ντέι-Λιούις, επιβεβαίωσε την Τρίτη η αμερικανική ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Focus Features.

Στην ταινία θα συμμετάσχουν ηθοποιοί όπως ο Σον Μπιν, η Σαμάνθα Μόρτον, ο Σάμιουελ Μπότομλι και η Σάφια Όκλι-Γκριν, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιούνται ήδη στο Μάντσεστερ.

Πατέρας και γιος έγραψαν το σενάριο, το οποίο «εξερευνά τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ πατέρων, γιων και αδελφών και τη δυναμική των οικογενειακών δεσμών», ανέφερε η Focus Features.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη ως έφηβος στην ταινία Sunday Bloody Sunday, προτού προχωρήσει σε μια σειρά από αξιομνημόνευτους ρόλους δράματος εποχής, μεταξύ άλλων Ο Τελευταίος των Μοϊκανών.

Γνωστός για την αφοσίωσή του στη μεθοδική υποκριτική, έχει κερδίσει τρία Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, για τον ρόλο του ανάπηρου Ιρλανδού συγγραφέα Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το αριστερό μου πόδι», του πετρελαιά Ντάνιελ Πλέινβιου στην ταινία «Θα χυθεί αίμαThere» και του Αβραάμ Λίνκολν στην ομότιτλη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Υποκριτική ευφυία 

Ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ στην κατηγορία του πρωταγωνιστικού ρόλου, τον Ιούνιο του 2017 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υποκριτική, λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει την τελευταία του μέχρι τώρα ταινία, το Phantom Thread.

«Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός», είχε αναφέρει τότε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του.

«Είναι απίστευτα ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι μια ιδιωτική απόφαση και ούτε ο ίδιος ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο για το θέμα αυτό».

Στο παρελθόν είχε κάνει εκτεταμένα διαλείμματα από τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου ενός διαστήματος που εργάστηκε ως μαθητευόμενος υποδηματοποιός στη Φλωρεντία τη δεκαετία του 1990.

«Η ζωή μου όπως είναι μακριά από το κινηματογραφικό πλατό είναι μια ζωή όπου ακολουθώ την περιέργειά μου εξίσου μανιωδώς όπως όταν εργάζομαι», δήλωσε στον Observer το 2008. «Είναι με μια πολύ θετική αίσθηση που κρατιέμαι μακριά από τη δουλειά για λίγο. Πάντα μου φαινόταν φυσικό ότι αυτό, με τη σειρά του, θα έπρεπε να με βοηθήσει στη δουλειά που κάνω».

Με πληροφορίες από Guardian

Για τους λάτρεις του «Peaky Blinders»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας * Στη δημοσιότητα «γεύσεις» από τον υπέροχο Κίλιαν Μέρφι [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: